2017. június 14., 15:13

Közeledik a vakáció – néhány jó tanács az iskolai szünet balesetmentes eltöltéséhez

Hamarosan kezdetét veszi a diákok által annyira várt nyári vakáció, amikor a gyerekek önfeledten élvezhetik a szabadságot, azonban ilyenkor is fontos a közlekedési szabályok ismerete, azok betartása. Azért, hogy a vakáció ideje alatt a főként gyalogosan, vagy kerékpárral közlekedő gyerekek a szünetben se váljanak balesetek okozóivá, részeseivé, fontos, hogy a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokkal tisztában legyenek.

  • az úttesten gyalogosan átkelni csak a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzésére lehet
  • fontos, hogy a szülők szakítsanak időt gyermekeikre és mondják el, hogyan kell szabályosan közlekedni. beszéljék meg a gyalogosközlekedés szabályait
  • soha ne lépjenek az úttestre közvetlenül autóbusz előtt vagy mögött, járművek vagy fa takarásából
  • kerékpárral közlekedve a legfontosabb az, hogy a gyermek csak úgy vehet részt a közúti közlekedésben, ha biztonsággal kezeli kerékpárját és ismeri a rá vonatkozó szabályokat
  • a kijelölt gyalogátkelőhelyen a kerékpárról le kell szállni és a kerékpát tolva, gyalogosként kell áthaladni
  • a kerékpár legyen felszerelve a jogszabályban meghatározott tartozékokkal
  • láthatósági mellény viselése lakott területen kívül és rossz látási viszonyok között (éjszaka) kötelező!
  • a kerékpározáskor legyenek mindig kiszámíthatók, bekanyarodáskor, sávváltáskor kezüket kitéve jelezzék irányváltoztatási szándékukat

A Szentendrei Rendőrkapitányság bízik abban, hogy a fent leírtakkal sikerül hozzájárulni a szünidő kellemes és biztonságos eltöltéséhez, mindenkinek jó pihenést és balesetmenetes közlekedést kívánunk!

Középpontban a gyerekek

A Szentendrei Rendőrkapitányság rendőrei az elmúlt hetekben számos helyi rendezvényen, gyereknapon vettek részt bűn- és baleset-megelőzési programokkal, több iskolás gyerekcsoportot a rendőrkapitányság épületében fogadtak, valamint óvodákba, családi napközikbe kaptunk meghívást.

 

A programokon a gyerekek ügyességi pályán tehették próbára közlekedési ismereteiket, megtekinthették a szolgálati gépkocsikat, motorokat, betekintést nyerhettek az ujjnyomatvétel és a fényképezés rejtelmeibe, valamint a rendőrök sebességmérő készülékkel megmérték, hogy milyen gyorsan tudnak futni.

A gyerekek valamennyi helyszínen nagyon élvezték a programokat.

 

Garázdaság miatt vádemelés

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott Sz. Zsolt tahitótfalui lakos ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 48 éves tahitótfalui férfi 2016. december 10-én az esti órákban Tahitótfalu belterületén egy parkolóban tartózkodott két társával. A parkolóban szóváltásba keveredett egy férfivel, majd a férfi után szaladt és őt többször megütötte és megrúgta, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A vizsgálók a 48 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte, az ellene folytatott eljárást a napokban befejezték és az iratokat vádelemelési javaslattal küldték meg a Szentendrei Járási Ügyészségnek.

Jogosulatlanul olvasta más levelezéseit

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott Cs. Katalin szentendrei lakos ellen információs rendszer, adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A szentendrei nő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. nyarán jogosulatlanul belépett más által személy által, közösségi portálon létrehozott és használt profilba, úgy, hogy a felhasználó által használt számítástechnikai eszközökön tárolt jelszavakat megismerte. A jogosulatlan belépéssel megismerte a sértett magán levelezéseit.

A vizsgálók a 43 éves hölgyet gyanúsítottként hallgatták ki, az ellene folytatott eljárást a napokban befejezték és az iratokat vádelemelési javaslattal küldték meg a Szentendrei Járási Ügyészségnek.

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
szo 02

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
szo 02

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.