2017. szeptember 24., 14:44

A MANK Galériában nyílik SZAKÁCS IMRE festőművész 7×7 című kiállítása 2017. október 11-én, szerdán 17 órakor.

Szakács Imre festőművész 7×7 című kiállítása október 11-én, szerdán 17 órakor nyílik a MANK Galériában (Szentendrei Régi Művésztelep, Bogdányi u. 51.). Köszöntőt mond dr. Hóvári János, a MANK Kft. főigazgatója, a kiállítást Banner Zoltán művészettörténész nyitja meg. Közreműködik Gyermán Júlia (hegedű) és Vedres Csaba (zongora). Megtekinthető november 5-ig, hétfőtől péntekig 9.00-17.00, szombaton és vasárnap 10.00-17.00 között.

Szakács Imre most kiállított alkotásai hét művésztelepen készültek – Szentendre, Nagybánya, Barbizon, Ahrenshoop, Murnau, Balestrand, Goa –, és ahogyan a kiállítás címe is elárulja, minden helyszínt hét kép reprezentál.

„Ez nem szokványos tárlat, mivel hét különböző helyszínre enged bepillantást. Hét különféle világot tár a látogató elé, amelyek teljesen eltérnek egymástól. Ennek a varázsát próbáltam a magam módján megfogni, éreztetni, ahogyan ez rám hatott” – mondta Szakács Imre a kiállításról.

A kiállítás következő állomása Nagyvárad lesz, ahol november 18-tól december 18-ig tekinthető meg. A tervek szerint ezután mind a hét művésztelepen bemutatják az anyagot, az első állomás Nagybányán, a Teleki-házban lesz, ahol márciusban tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállításon szereplő alkotásokról katalógus készült, mely a helyszínen megvásárolható.