2024. április 5., 16:19

A képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadta a 2024. évi 1+1 program pályázati felhívását. Az önerős út- és járdaépítésekhez, felújításokhoz önkormányzati forrás igényelhető. Egy-egy ilyen fejlesztés, felújítás felét az önkormányzat, a másik felét a lakossági társulás finanszírozza. A fejlesztésben résztvevők építmény-, ill. üdülőadó-kedvezményben részesülnek. A 2024. évi költségvetésben erre a célra 30 millió forintot különítettek el.

Szentendre épített környezetének fejlesztése, az út- és járdaépítések vagy más önkormányzati ingatlanon megvalósuló felújítások kiemelt fontosságúak a lakóközösségek, a vállalkozások, a város számára. Ennek elősegítésére az önerős út- és járdaépítésekhez, felújításokhoz önkormányzati forrás igényelhető.

Az  adórendelet 2021-es módosítása az 1+1-es programban résztvevőkre is kiterjesztette az adókedvezményt, amit korábbi rendelet nem tett lehetővé. Ennek értelmében az építmény-, ill. üdülőadóból levonható a lakossági fejlesztési hozzájárulás 50 százaléka azokban az esetekben is, amelyekben az önkormányzat hozzájárult a fejlesztés finanszírozásához.

Képünk az Óvíz utca felső szakaszának átadóján készült