2018. augusztus 30., 13:37
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A belvárosi zöldfelületek fejlesztésének, megújításának kiemelt szerepe van városképi szempontból, ezért volt fontos az is, hogy a Városi Ügyfélszolgálatnak és a P’Art Mozinak is otthont adó épület előtti zöldfelület méltó legyen a belváros központjához. A felület megújításának koncepciója az volt, hogy rendezett, kezelhető növényágy kerüljön kialakításra, a városi főkertész ennek megfelelően választotta ki a növényeket.

A kivitelezés augusztus 30-án kezdődött a terület tisztításával és rendezésével. Az előkészítés után az alábbi cserjéket és az évelő növényeket telepítik az ágyásokba: babérmeggy, talajtakaró rózsa, hortenzia, tollborzfű, zsálya, varjúháj. A területen lévő fák megmaradnak, és zöldfelület nagysága sem változik.

A kivitelező a Kerekerdő Kertépítő Kft. A projekt költsége 1,09 millió Ft, melyet a város saját forrásból, az éves költségvetési keretből finanszíroz.

A befejezés várható időpontja szeptember 15. A munkálatok ideje alatt az autósok és gyalogosok zavartalanul közlekedhetnek.