2011. augusztus 29., 20:50
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 13 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A rendeléseken akár 100 ezer beteget is ellátnak majd.

Hétfőn  tizennégy szakrendeléssel nyitotta meg kapuit Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI), amely uniós társfinanszírozással, a Szentendre 1000 év+ program részeként újult meg. A modern külső mellé modern belső is társul hamarosan: nemsokára új orvosi eszközök, bútorok és informatikai rendszer is érkezik a Dunakanyar egyik legnívósabb egészségügyi intézményébe.

Világszínvonalú rendelőintézet nyílt meg Szentendrén!

 A képre kattintva megtekinthetők az átadó ünnepség fotói!

Hamarosan új számítógépes betegirányító rendszer segíti a gyorsabb ellátást a szentendrei rendelőintézetben; a sorrend gépi beosztással működik, a számítógép által vezérelt mágneszáras ajtók, az új kijelzők a precíz, pontos lebonyolítást segítik, így mindenki valóban érkezési sorrendben juthat be orvosához. A rendszer kiépítésekor figyeltek arra is, hogy ha valaki esetleg több orvost keres fel, akkor ne kerüljön újból és újból a sor végére. A kezelés befejeztével a rendszer rögzít minden információt, amelyhez a beteg ? a tervek szerint ? elektronikus formában is hozzájuthat. A további kezelést igénylő betegeknél ugyanezen a rendszer a diagnózist, valamint minden egyéb információt automatikusan rögzít és igény esetén az adatvédelmi szabályoknak megfelelően küld a fogadó intézménybe, azaz a kórházba.

Az egyszerűsített, gyors ügymenet és betegellátás érdekében a SZEI-ben otthont kap majd valamennyi szakorvosi rendelés, tizenhat újjal kibővülve. A kisebb, egynapos ellátást, megfigyelést igénylő műtétek lebonyolítására, valamint a sürgősségi esetek ellátására minden igényt kielégítő magas színvonalú, jól felszerelt egynapos sebészet és nappali kórház is létesül az épület nyugati szárnyában, az ehhez kapcsolt műtő minden ma elvárt szabványnak megfelel. A képalkotó diagnosztika a kor igényeit kielégítő, digitális készülékekkel lesz ellátva.  Hogy a fenntartási költségek is csökkenjenek, napkollektorokkal szerelték fel az épületet.

A SZEI tehát már fogadja a betegeket és a szakrendelések fokozatosan költöznek vissza a kívül-belül megújult épületbe; az eszközök beszerzéséről szóló közbeszerzési pályázatot már kiírták; ennek értelmében legkésőbb az év végére minden szempontból kiemelkedően magas színvonalú lesz az orvosi ellátás Szentendrén.