2016. január 9., 13:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

pilisi_feketegolya-399x299A szombatra lehullott ónos eső nem csak a közutakon történő közlekedést nehezíti; a talajra fagyott csapadék a Pilis, a Budai- és a Visegrádi-hegység magasabb területein az erdei és turista utakon egybefüggő jégpáncélt alkotott.

Különösen érvényes ez néhány közismert és közkedvelt turisztikai célpontra, így többek között a Rám-szakadékra, a Spartacus-ösvényre vagy a Visegrádi Fellegvárra és a Mogyoró-hegy környékére. Fontos kiemelni, hogy a kerékpározásra kijelölt  aszfaltozott erdei utak is nehezen járhatók.
A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a természetjárókat, kirándulókat és kerékpárosokat, hogy ezen a hétvégén kerüljék a csúszós, veszélyessé vált területeket, ahol a túrázás jelenleg még a jó felszereléssel rendelkező, tapasztalt erdőjárók számára is balesetveszélyes lehet.
Jó hír, hogy az ónos eső a fák ágain egyelőre nem alkot olyan vastag jégpáncélt, amelynek súlyától ágak törhetnének le, ahogyan az a Pilisi Parkerdő területén a 2014. decemberi  jégkár során történt.
Az időjárás alakulásának függvényében a helyzet akár rosszabbra is fordulhat, ezért a Pilisi Parkerdő arra kér mindenkit, figyeljék az ezzel kapcsolatos tájékoztatását.