2021. október 8., 16:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Hatósági Iroda felhívást tesz közzé a vendéglátó üzletek tulajdonosai, üzemeltetői számára az időszerű bejelentési kötelezettségeikkel kapcsolatban.

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) korm. rendelet értelmében a vendéglátó üzletek tulajdonosainak, üzemeltetőinek két fontos kötelezettségük van.

  1. Március 31-ig kellett bejelenteni a vendéglátó üzlettípusát a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Irodájához. Akik ennek a kötelezettségüknek nem tettek eleget, azok 2021. október 31-ig feltétlenül tegyék meg a https://epapir.gov.hu oldalon keresztül. Aki a bejelentési kötelezettségének a megadott határidőn belül nem tesz eleget, annak a jegyző a vendéglátóhelyét azonnali hatállyal bezáratja.
  2. November 1-től a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) elektronikus felületén regisztrálni kell a vendéglátó üzleteknek. Az adatszolgáltatási kötelezettséggel, az elektronikus felület kezelésével kapcsolatban csak az NTAK tud felvilágosítást adni. Jelenleg az elektronikus felület (info.ntak.hu) még nem érhető el.

 

Fotó: einfochips.com