2022. február 14., 14:51
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elkészült a Vasúti Villasor és környéke közlekedési rendjének átalakításáról szóló terv. A tervezők javaslatait február 24-én, csütörtökön délután 5 órakor a forgalomtechnikai szakértő részvételével ismerteti az érdeklődőkkel Drávucz Zsolt, a választókerület önkormányzati képviselője.

Szentendre Város Önkormányzata tavaly elindította a Városrészi Költségvetés programot, amelyben 50 millió forintot különített el olyan fejlesztésekre, amelyeket a lakosság ötleteinek felhasználásával valósít meg, vagyis amiről a szentendrei polgárok döntenek. A program keretében városrészenként 5-5 millió forint sorsáról határozhattak a szentendreiek. Az idén folytatódó program keretösszegét a költségvetési javaslat szerint a város 60 millió forintra emeli – az előterjesztésről február 23-i ülésén dönt a testület.

A 3. számú választókerületben a legtöbb szavazatot 2021-ben a Vasúti Villasor és környékének közlekedését felülvizsgáló kutatás javaslata kapta. A program elindult, és a terület forgalomtechnikai felülvizsgálatának tervdokumentációja megszületett, amelynek eredményét február 24-én, csütörtökön 17 órától mutatja be Drávucz Zsolt, a választókerület önkormányzati képviselője a V8-ban. A rendezvényen részt vesz Fülöp Zsolt polgármester és Pilis Dániel alpolgármester, Hámornyikné Csemeczki Zita, az önkormányzat Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Irodájának vezetője.

A szakemberek által felvázolt elképzelés szerint a városrészben kialakítanának egy 30 kilométeres forgalomcsillapított zónát, illetve egyirányúsítanak néhány utcát.

A forgalomtechnikai terv összefoglalója itt olvasható.