2023. december 15., 12:58

Az idén ősszel elindított 2024-es Városrészi Költségvetés programra 507 szentendrei polgár küldött be javaslatot. 2021 óta folyamatosan emelkedik a programban résztvevők száma. A felnőtt lakosság 2,5–3 százaléka rendszeres javaslattevő és/vagy szavazó, ami a hasonló részvételi költségvetési programokat szervező önkormányzatok adataihoz képest jó aránynak számít.

A varosreszi.szentendre.hu web-oldalon 257-en küldtek be javaslatokat, nyomtatványon 250 javaslattételi adatlap érkezett be, ezek közül néhány értelmezhetetlen, így feldolgozhatatlan volt.

A nyomtatványok digitális feldolgozását idén is a Móricz és a Rákóczi gimnázium tanulói végezték el közösségi szolgálat keretében. A nyolc diák felelősségteljes munkát végzett, komolyan érdeklődtek a részvételi demokrácia e formája iránt. Köszönjük a munkájukat.

A javaslattételi adatlapok további feldolgozása során konkrét, megvalósítható fejlesztésekre kell bontani a beküldött ötleteket, mert egy-egy adatlap több projektet is tartalmaz.  A feldolgozás után a varosreszi.szentendre.hu web-oldalon várhatóan 2024 januárjában fog megjelenni az összes fejlesztési javaslat a bírálói véleményekkel együtt.

Köszönjük, hogy javaslataikkal részt vesznek városunk fejlesztésében.