2023. október 12., 17:37
Október 16-án elkezdődik az Ericsson játszótér kerítésének és kapuinak felújítása. A kivitelezés várhatóan öt munkanapot vesz igénybe. A munkavégzés idejére a játszóteret lezárják.

A 2023-as Városrészi Költségvetés programban a játszótér fejlesztése, kerítésének felújítása a Menta utca burkolat-felújítás után a második helyen végzett. Ez a javaslat már a 2022-es programban is sokak szavazatát megkapta és a harmadik helyezett lett. Az útburkolat-felújítása után a városrész keretéből fennmaradt összegből a játszótér kerítésének cseréjére futja, amelynek költsége meghaladja a négymillió forintot.

A tervek szerint a jelenlegi kerítés stílusát meghagyva három sor vízszintesen elhelyezett gyalult széldeszkákkal újítják fel a kerítést. A felületkezelt széldeszkákat a korábbihoz hasonlóan barna színű időjárásálló anyaggal festik le. Az egy méter magas kerítés deszkáinak elhelyezésénél követelmény, hogy a gyermekek ne tudjanak kihajolni, kinyúlni a rések között.  Felújítják és zárhatóvá teszik a három kaput.  Az Ericsson tábla is megújul.

A kivitelező Útszervíz Kft. megértésüket és türelmüket kéri.