2024. április 10., 09:54

Mire április 5-én sor került a füzesparki kosárlabdapálya hivatalos átadójára, addigra már a környék lakói birtokba vették az immár kétpalánkos pályát. A 2023-as Városrészi Költségvetés programban a pálya felújítása szerezte meg a legtöbb szavazatot a városrészben, majd tavaly ősszel közösségi tervezés keretében döntöttek a részletekről. Március végén a pályaelemek felfestésével fejeződött be a felújítás.

Új aszfaltburkolatot kapott a pálya, még egy palánkot állítottak fel, labdafogóhálót telepítettek a palánkok mögé, helyére került az új pad, tartós, csúszásgátló festékkel festették fel a pályaelemeket, de talán nincs vége a fejlesztéseknek. Az idei Városrészi Költségvetés városrészi szavazólapján a pálya továbbfejlesztésére is lehet szavazni. Erre a projekt menedzsere, Hazai Attila főkertész hívta fel a figyelmét az összegyűlteknek.

Helyes Imre, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte a füzesparki közösség elkötelezett kiállásának fontosságát. Közösen fogalmazták meg a javaslatot, majd következetesen végigvitték a tervüket, többeket megnyerve sikerült a fejlesztési ötletre annyi szavazót megnyerniük, hogy az az első helyen végzett.

Az önkormányzat három kosárlabdát ajándékozott a lakótelep közösségének, amelyek elérhetőségéről Török Bence közösségi képviselő fog gondoskodni.

Az átadó ünnepségen részt vett Fülöp Zsolt polgármester, Pilis Dániel alpolgármester, Helyes Imre képviselő, Csemeczki Zita, a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda vezetője, Hazai Attila főkertész, a projekt menedzsere. Az átadó a nemzedékek közötti kosárradobási versennyel zárult.