2023. november 2., 11:49
Befejezték az Ericsson játszótér kerítésének és kapuinak felújítását. A 2023-as Városrészi Költségvetés programban ez a fejlesztési javaslat a Menta utca burkolat-felújítás után a második helyen végzett. A városrész keretéből fennmaradt összegből a játszótér kerítésének cseréjére, kapuinak felújítására futotta.

Lebontották az elkorhadt, helyenként hiányos kerítést, a korábbival azonos stílusban – gyalult széldeszkákkal – építették újjá úgy, hogy a gyermekek ne tudjanak kihajolni, kinyúlni a rések között. Az oszlopokat is cserélték, az egy méter magas felületkezelt kerítésdeszkákat a korábbihoz hasonlóan barna színű időjárásálló anyaggal festették le. A fejlesztés tartalékkeretéből a kerítés közvetlen környezetét a kivitelező termőfölddel töltötte fel és füvesítette a területet.

A három kaput is felújították, kívülről tették nyitható, hogy a kisebbek ne tudjanak kimenni az utcára. A játszótér stílusához jobban illeszkedő Ericsson tábla került a játszótér bejárata fölé. A felújítás nyolc munkanapja alatt a kivitelezést úgy oldották meg, hogy a játszóteret használhatták a gyerekek. A kivitelezés bruttó 4,5 millió forint volt.

Az átadón részt vett Fülöp Zsolt polgármester, Magyar Judit alpolgármester, Pannóniatelep önkormányzati képviselője, Pilis Dániel alpolgármester és a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda munkatársai.