2023. április 24., 20:49
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Városrészi Költségvetés 2023 program javaslatbeküldő szakasza április 2-án lezárult. Idén 417-en küldtek be ötleteket. Sokan nem egy terv megvalósítását javasolták. Befejeződött a nyomtatványokon beküldött javaslatok digitalizálása is.

A digitalizálást idén a Móricz Zsigmond Gimnázium és a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákjai végezték el közösségi szolgálat keretében. Megkezdődött a 417 – többségében online – javaslattevő űrlap feldolgozása, megvalósítandó projektekre bontása, előkészítése a szakmai bírálatra.

A számtalan ötlet alapján megállapítható, hogy a szentendreiek részvételi kedve lakóhelyük fejlesztésében töretlen. A javaslattevők száma a tavalyi programhoz képest növekedett. Reméljük, hogy ez a tendencia fog érvényesülni évről évre.

Az alábbi diagramokon a városrészek és a fejlesztési kategóriák szerinti megoszlás látható.

A javaslattevők – az elmúlt évekhez hasonlóan – a közlekedési infrastruktúra és a közlekedésbiztonság kategóriájában küldték be a legtöbb javaslatot.

Idén is öt javaslat kerül majd fel a minden városrész szavazólapjára. Erről a városrészenkénti munkacsoportok fognak dönteni a társadalmi tanácskozáson. A városrészi munkacsoportokba várjuk a jelentkezőket. Kérjük, ebben is vegyenek részt!

A program következő szakasza június elején a szavazással folytatódik.