2024. április 26., 14:16

Az ingyenes Szentendre Applikáció egyik legkedveltebb modulja a kedvezményeket nyújtó virtuális Városkártya: ennek érvényesítésével a szentendrei lakcímmel regisztrált App-felhasználók városszerte különböző kedvezményekhez jutnak.

Szentendréről minden évszakban gazdag kulturális programkínálata miatt túlzás nélkül mondható, hogy a művészek, a művészetek városa. Az alábbi cikkben azokat a kulturális helyeket mutatjuk be, amelyek már csatlakoztak az önkormányzat, a helyi vállalkozások és intézmények együttműködésével fejlődő Városkártya-programhoz. Az elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül, várjuk a további partnerek jelentkezését.

Kövesse figyelemmel a programokat az alábbi linkre kattintva: https://programok.szentendre.hu/

Friss ajánlatok, új elfogadóhelyek. Minden, amit a Városkártyáról tudni szeretnél: https://varoskartya.szentendre.hu/

FERENCZY MÚZEUMI CENTRUM

A Ferenczy Múzeumi Centrum hatalmas képzőművészeti, irodalmi és történeti gyűjteménye Magyarország egyik legjelentősebb kollekciója. Múzeumai a nagy elődök és a kortárs művészek bemutatásán túl a szentendrei alkotók munkásságát mutatják be.  A kiállításokat kísérő programok a gyerekek és a felnőttek mellett az idősebb generációnak szánt eseményekkel egyaránt gazdagítják a szentendrei programkínálatot. Az év kiemelkedő tárlata látható július 28-ig a MűvészetMalom impozáns tereiben „Európai Iskola – Veszélyes csillagzat alatt” címmel. 10 % kedvezmény a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításaira az Európai Iskola kiállítás záró dátumáig, július 28-ig.

 

SZENTENDREI SZABADTÉRI NÉPRAJZI MÚZEUM – SKANZEN

Ismerje meg a vidéki Magyarországot egy helyen, az 50 éves Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. Váljon részesévé az élő történelemnek. Igazi kemencés sütemények, régi édességek, autentikus ételek várják. 20% kedvezmény minden belépőjegy árából.

 

P’ART MOZI

Szentendre különleges atmoszférájú művészmozija a hét minden napján várja a nézőket. A legfrissebb premierek mellett minden hónapban filmklubok és közönségtalálkozók is színesítik a programot. 2024-ben személyes vásárlás esetén 10% kedvezményt nyújtanak minden magyar filmre váltott jegyre. (Egy kártya egy jegy vásárlására jogosít. Más kedvezményekkel nem összevonható.)

 

CHÁJ GALÉRIA ÉS KÁVÉZÓ

A szentendrei Cháj Galéria és Kávézó a „festők városa” zsidó művészeti központja. A hely nem csak a zsidó vallásgyakorlás helyszíne, hanem nyitott kulturális tér a helyi lakosság és turisták számára. Ennek érdekében kóser kávézóval, kávékülönlegességekkel és galériával várja a látogatókat, ahol zsidó kötődésű művészek alkotásai láthatóak. A szentendrei lakosoknak 10% kedvezmény jár.

 

SZENTENDREI TEÁTRUM

A Szentendrei Teátrumban a színházi évad legsikeresebb zenés és prózai előadásaiból láthat válogatást a közönség. A Teátrum műsorában megtalálhatók magyar és külföldi klasszikus és kortárs szerzők színdarabjai, vígjátékok és drámák, előadóestek, valamint egy-egy opera vagy musical előadás is. Kövesse figyelemmel a programokat! Újabb kedvezményekkel készülnek a nyári szezonra.

HAMVAS BÉLA PEST MEGYEI KÖNYVTÁR

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár szeretettel vár mindenkit, igényes, friss olvasnivalókkal, ingyenes programokkal, szerethető közösségi terekkel. Itt minden korosztály megtalálhatja a neki szóló könyveket, zenéket és filmeket. A beiratkozási díjból a Városkártyával 10% kedvezményt kapunk.

 

PARTI MEDVE KÖNYVESBOLT ÉS KÁVÉZÓ

A Parti Medve könyvesbolt és kávézó telis-tele van izgalmas könyvekkel, kreatív játékokkal, társasokkal, hazai tervezők dizájn termékeivel és egyéb különlegességekkel. Emellett remek családi programok, mesedélutánok, kreatív foglalkozások, könyvbemutatók és nyári táborok várják egész évben a család apraja-nagyját! 20% kedvezmény jár a Cerkabella Kiadó által megjelent könyvek és hangoskönyvek eredeti árából. Emellett 10% kedvezmény jár minden más könyv eredeti árából. Mindezek mellett a születésnapodon ajándék kávét vagy szörpöt és mellé kitűzőt kaphatsz ! (A megadott ajánlatok nem vonhatóak össze más akciókkal vagy kedvezményekkel.)

 

A szentendreieknek kedvezményeket nyújtó digitális városkártya a mobilapplikációban a Városkártya menüpont alatt található. Akinek nincs okostelefonja, a Tourinform irodában papír alapú városkártyát igényelhet. A városkártya-elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül. Használják ki az előnyeit!