2023. augusztus 31., 21:21
A városrészeket összekötő kerékpáros nyomvonal – az előző városvezetés által elfogadott – útvonalának kivitelezése a tervek szerint halad. A kivitelezők mintegy ötven munkatársa öt helyszínen dolgozik a városban.

Eddig összesen mintegy 1500 méter aszfaltút készült el. Elkészült a Pipacs utca Pomázi és Kálvária út közötti szakaszán a szilárd burkolat, Izbégen a Pilisi utcában is befejeződött az aszfaltozás.  A Bükkös-part János és Jobbágy utcai szakaszán folytatódott a szegélykő-lerakás, és útpálya kialakítás.

Elkezdődtek a Bükkös-part Szegedi és János utca közötti szakaszának munkálatai. A kivitelezés idejére a József Attila utca és a Bükkös-part kereszteződésében lévő parkolót a kivitelező az útépítéshez szükséges anyagok tárolására használja várhatóan szeptember 30-ig. Az útépítésről lakossági fórumon részletesen tájékoztatták az itt élőket.

Befejeződött a Kossuth Lajos utca és az Apor-híd csomópontban a burkolatfelújítás, és hamarosan a kerékpáros nyomvonalat jelölő prizmák is beépítésre kerülnek.

A Duna korzó és a Kossuth L. utca között a gyalogos és kerékpárút új burkolata elkészült, már csak a kerékpároskorlátok telepítése van hátra. A gyalogosok és kerékpárosok ismét birtokba vehették az utat. Mivel vegyes használatú út, ezért a kerékpárral vagy rollerrel, ill. más hasonló eszközzel közlekedőknek a járművük sebességét a leglassabban közlekedőhöz kell igazítaniuk.

Izbégen a József és Anna utcákban a csapadékvíz-elvezetés kialakítása, az utcák szélesítése folyik, az útpályákat készítik elő az aszfaltozásra.

A Bükkös-parti piac kockakő-burkolatának felújítása is jól halad, a 11-es főút felől kezdték a munkát, a Kanonok utcánál tartanak.

Kicserélték a Bükkös part 11-eshez közeli részén a csapadékvíz-elvezető vezetéket, a munka még folytatódik, a csöveket a rézsű hosszához igazítják és újraburkolják a partfalat betonba ágyazott kövekkel.

Szeretnénk megnyugtatni minden blogoló szentendreit, a munkát még nem fejezték be! Augusztus 31-én „Nesze neked Postás!” szöveggel közzétettek egy fotót. A fotón öt egymás melletti cső látszik a Bükkös-patak 11-eshez közeli szakaszán. Hogy a Postás említésével, mire utalt a posztoló, nem tudni, de ha szennyvíz-vezetéknek vélte a csöveket, tévedett. A csövek a csapadékvíz elvezetésére szolgálnak, ahogy korábban is ugyanezt a funkciót töltötte be a már megrepedt, elporladt korábbi vezeték.
A városrészeket összekötő kerékpáros nyomvonal kivitelezése során itt is felújították a burkolatot, a régi burkolat bontása során kiderült, hogy a csapadékvíz-elvezetést javítani kell. A pályázati keretből azonban ennek költsége nem fedezhető, ezért az önkormányzat külön munkaként rendelte meg a vezeték felújítását és az újraburkolását.
Ha a munkát befejezték, a vezetékek nem fognak látszódni és a rézsű ugyanolyan burkolatot kap, mint a környezete.

A kivitelezők kérik, hogy ahol nem lehet a munkaterületet teljesen lezárni, de láthatóan munka folyik a területen, munkagépek közlekednek, ott ne sétáljanak, mert balesetveszélyes. Megértésüket és türelmüket előre is köszönik a kivitelezők.

Az európai uniós forrásból megvalósuló kerékpáros nyomvonal nem turisztikai célokat, hanem a szentendreiek közlekedését szolgálja. A beruházás a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP-5.3.2-15-2016-00010 sz.) keretében elnyert 244,89 M Ft és a 2023. május 15-én többlettámogatásként megítélt 371 M Ft, valamint a 30 millió forintos önkormányzati önrészből, összesen 645,89 millió forintból valósul meg.