2022. március 30., 11:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A mozgásában korlátozott választópolgár legkésőbb március 30-án igényelheti, hogy akadálymentes szavazóhelyiségben szavazhasson. A mozgóurna iránti kérelem benyújtásának határideje pedig a benyújtás módjától függően: március 30., április 1., április 3.

Mozgóurna iránti kérelem benyújtására levélben vagy elektronikus azonosítás nélkül elektronikus úton legkésőbb a szavazást megelőző negyedik napig, azaz március 30-ig van lehetőség. A mozgóurna iránti kérelmet a helyi választási irodához személyesen vagy elektronikus azonosítással elektronikus úton a szavazást megelőző második napig, április 1-jéig kell benyújtani.

A mozgóurna iránti kérelemnek online, elektronikus azonosítással elektronikus úton, vagy meghatalmazott útján legkésőbb a szavazás napján, április 3-án 12:00 óráig kell megérkeznie ahhoz a Helyi Választási Irodához, amelynek szavazóköri névjegyzékében a választó szerepel (további részletek ITT).

A választással kapcsolatos szabályokról, lehetőségekről, a kérelmek benyújtásáról és a határidőkről a valasztas.hu-n (ITT) tájékozódhat részletesen.

(Kép és szöveg forrása: valasztas.hu)