2021. március 16., 20:00

Nincs könnyű helyzetben a V8 Uszoda és Szabadidőközpont. Ugyan a leigazolt versenyzők esténként megtöltik a medencét, de a nyitvatartás költségeit nem fedezik a bevételek. Mivel nem állami, ill. nem egyesületi tulajdonú uszoda, így a működési költségeket a kormány nem támogatja, ugyanakkor a sportról szóló törvény értelmében biztosítani kell a sportolók számára az edzési lehetőséget.

A tavaly novemberi kormányrendelet változatlanul érvényben van, ami szerint a szabadidős létesítmények használata tilos, többek között a fedett uszodáké is. Ugyanakkor a sportról szóló törvény szerint a versenyszerűen sportolók számára biztosítani kell az edzések feltételeit. A V8 ezt boldogan teszi, ahogy eddig is több egyesület számára biztosította a sportolási lehetőséget. Tavaly nagy vihart kavart a közösségi médiában a sávbérlés ügye, erről is kérdeztük Dr. Juhász László ügyvezetőt, aki 2020. december 1-től vezeti az uszodát működtető Aquapalace Kft.-ét.

Sikerült rendezni a sávbérléssel kapcsolatos konfliktusokat és egy következetes, transzparens rendszert kialakítani, amit januárban a képviselő-testület jóváhagyott. Több egyesület már bejelentkezett, és elfogadta a 2022. 08. 31-ig tartó, minden egyesületre, magánoktatóra egységesen vonatkozó medencesávbérlési feltételrendszert. Vállalkozási és úszásoktatói engedéllyel rendelkező magánoktatók hasonló módon köthetnek megállapodást, mint a jogi személyek, mint az egyesületek. Azok az egyesületek, magánoktatók, amelyek tartoznak az uszodának, addig, amíg nem rendezik a tartozásukat, addig nem köthetnek megállapodást a sávbérletre. Most mintegy 10 egyesülettel van megállapodásunk.

A veszélyhelyzet alatt a kormányrendelet értelmében a fedett uszodák látogatása tilos, kik látogathatják most az uszodát?

– A veszélyhelyzet alatt csak versenyzők edzhetnek, és a szövetségeknél versenyedző igazolvánnyal nyilvántartott edzők tarthatnak edzéseket. A jelenlegi információink szerint szeptemberig nem lehet úszásoktatást tartani. Most úgy működünk, hogy az egyesületek leadják a leigazolt sportolóik névsorát, hogy ellenőrizni tudjuk, kit engedünk be, mert a járványügyi szabályok előírása szerint csak egyesületi igazolvánnyal rendelkezőket fogadhatjuk – mondja Dr. Juhász László ügyvezető.

Bármilyen sportágból jöhetnek még egyesületek, vagy leigazolt egyéni sportolók?

Igen, a jogszabály lehetővé teszi, hogy bármilyen sportágat űző, leigazolt versenyző jogosult a fedett uszoda igénybe vételére, akár egyénileg, akár csoportosan, edzővel. Változatlanul várunk még sportolókat, reggel 6-tól 17 óra között van szabad helyünk. Az esti órákban azonban telt ház van.
A tömegsport szempontjából nagy öröm, hogy megállapodtunk az Iron Swimm-mel, Hosszú Katinka Úszóiskolájával, és szeptembertől indul az úszásoktatás, fejlesztés gyerekeknek és felnőtteknek. Sokféle lehetőséget kínál az Iron Swimm, nem csak gyerek-úszásoktatást, hanem felnőtteknek egészségmegőrzési célból úszásfejlesztést is.  Örömmel számolhatok be arról is, hogy megalakult V8 Hobby Vízilabda Klub. Várjuk a jelentkezőket. Az amatőr klub havi tagdíjjal működik, heti két alkalommal este 19-21 óra között lesz lehetőség a vízilabdázásra, amin olimpiai, világbajnok és versenysportolók is részt vesznek, az amatőr klub tagjai velük gyakorolhatják majd a sportág fogásait. De leginkább annak örülne a V8 uszoda csapata, ha már kinyithatnánk a szentendreiek számára is – zárta a beszélgetést az ügyvezető.

Aquapalace Szabadidőközpont V8 Uszoda vízfelületének vízisport célú bérlésére és bérbeadására vonatkozó  egységes kritériumrendszere  Szentendre Város 151/2020 (XI.11.) sz. polgármesteri határozat alapján >>
Aquapalace Szabadidőközpont V8 Uszoda vízfelületének vízisport célú bérlésére és bérbeadására vonatkozó sávbérlési díjszabás, sávrendelés és egyéb tudnivalók >>

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
hét 11

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
hét 11

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.