2021. szeptember 21., 21:52
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2021. október 1-től a V8 uszodában új, gyorsabb beléptetést biztosító rendszert és bérlettípusokat vezetnek be, a kedvezmények felső határát 50%-ban határozták meg. Minden korábban kiadott bérlet és kedvezményes jegy megszűnik, így az éves bérlet is. Hétköznap reggelente újra hattól, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon nyolctól várják a látogatókat.

A korábban kiadott bérleteket a COVID miatt sokan nem tudták kihasználni, ezért azok érvényességét az uszoda vezetése a járványügyi zárás időtartamával megegyező időtartamra meghosszabbította. Újabbakat azonban 2020 végétől már nem árusítottak. 2021. október 1-jétől új, gyorsabb beléptetést biztosító rendszert vezetnek be a V8-ban, ezzel együtt megújul a bérletrendszer, a korábban kiadott bérletek érvényüket vesztik.

Juhász László, a V8 uszodát üzemeltető Aquapalace Kft. ügyvezetője elmondta: az intézmény 2017 óta nem emelt árakat, az árképzésnél most a fő cél a veszteségesség elkerülése, az, hogy az éves önkormányzati sporttámogatással, az úszásoktatások bevételeivel és a lakossági belépők összegével együtt fedezni tudják a kiadásokat. Sok más önkormányzati uszodához hasonlóan a V8 is megszünteti az éves bérletet, és a tervek szerint addig, amíg a járványhelyzet gyökeresen nem változik meg, nem is hozzák vissza azt a kínálatba. Ugyanakkor a 10 alkalomra vagy 30 napra érvényes bérlet megmarad, ez a belépőjegy árához képest 10%-kal kedvezőbb áron vásárolható majd meg.

Az 50%-nál magasabb kedvezményt tartalmazó bérleteket, jegyeket megszüntetik, és azokat a jegytípusokat is kivonják a forgalomból, amikből keveset adtak el.

Korábban a nyári időszakban mindig veszteséges volt az uszoda, idén a változtatásoknak köszönhetően megtakarítást tudtunk elkönyvelni − mondta el Juhász László, hangsúlyozva, hogy a város érdekeit hosszútávon szolgáló árképzést vezetnek be, ezért szüntetik meg az 50%-nál magasabb kedvezményeket. Az uszoda vezetésének célja az arányos teherviselés biztosítása.

Az önkormányzat minden lakossági uszoda- és wellnessbelépőt jelentősen finanszíroz. A befizetett adókból biztosítja – a gyermekek úszásoktatásának érdekében, a lakosság és a sportolók igényeit kielégítve – az uszoda éves üzemeltetési támogatást.

Áremelés 2022 januárjában várható, az inflációs mértéket három százalékponttal meghaladó mértékben.

Ahogy honlapunkon már korábban is tájékoztattunk erről: 2021 nyarán a látogatói szokások alapján megváltoztatták a nyitvatartási időt, a tanév végétől a kora reggeli sávban ugyanis csak néhány vendég vette igénybe a szolgáltatásokat. A későbbi nyitással jelentős megtakarításokat értek el. A nyári rendet az iskolakezdés után visszaállították.

Az uszoda hétköznap újra 6:00-tól 21:00-ig várja a látogatókat, szombaton 8:00-tol 21:00- ig, vasárnap és ünnepnapokon 8:00-tol 19:00-ig.

Az aktuális nyitva tartásról és az árakról a V8 honlapján tájékoztat.

Ötcsillagos minősítést kapott az Aquapalace V8 uszoda

Másodszor is megkapta 2017 után az ötcsillagos minősítést a Szentendrei V8 uszoda, a Magyar Fürdőszövetség 2021 évi közgyűlésén, Harkányban. A Magyar Fürdőszövetség tagjai számára a Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegye 2014 óta elérhető a hazai fürdők, uszodák számára. A védjegy minősítés megkülönböztet, hiteles információkat nyújt a vendégek számára a fürdők közötti választás során.

Az „uszodalétesítmény 5 csillaggal” tanúsító védjegy a Nemzetgazdasági Minisztérium által létrehozott és működtetett Nemzeti Tanúsító Védjegy. A védjegy alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a fürdőszolgáltatás-nyújtás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára.

Az Aquapalace Rendezvény és Szabadidőközpont V8 Uszoda – Wellness elfogadja és alkalmazza a szakmai szövetség elvárásait a minősítésbiztosítási rendszer elvárásaiban. Az uszoda minőségi besorolásához szükséges alapkövetelmények elvárásai kitérnek az általános telepítési, működési, műszaki és higiéniai feltételekre, a szolgáltatások választékára, a humán felkészültségre és szakképesítési követelményekre.

A V8 uszoda vezetése és munkatársai mindent megtesznek az ötcsillagos minőség fenntartása érdekében.