2020. január 15., 15:31
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Csőtörés és hibaelhárítás okozott vízhiányt a Cseresznyés út mentén a Rügy utca és a Kökény utca közötti szakaszon, a Fenyő utca teljes hosszában, a Fenyő közben és Rügy utcában 2020. január 10-én. A DMRV Zrt. tájékoztatása szerint a hibát sikeresen kijavították, a vízhiányos időszakban a Fenyő u. – Körte u. kereszteződésébe kihelyezett lajtkocsival biztosították az ideiglenes vízellátást.

A DMRV Zrt. tájékoztatása szerint Fenyő utcát és környező utcákat magába foglaló ellátási területen az alacsonyabb víznyomást egy szerelvény meghibásodása okozta. Kollégáik a szerelvényaknában a hibás szerelvényt –miután a helyszínen a javítás nem volt lehetséges– kicserélték.

2020. január 10-én délután Szentendre, Fenyő u. – Körte utca kereszteződésében az úttesten csőtörésből eredő vízfolyás volt tapasztalható. A hibaelhárítást aznap elvégezték, és késő estére visszaállították a vízszolgáltatást. A munkagödröt aznap éjjel félig töltötték fel töltősóderrel és korláttal vették körül. Mivel a csőtörés helye a jelentős vízelfolyás következtében nagyon átázott, ezért csak fokozatosan lehet visszatölteni a munkagödröt, illetve a visszatöltés során terhelni a hibaelhárítás helyét. 2020. január 16-tól folytatódik a munkagödör betemetése. Az úttest végleges helyreállítását alvállalkozó végzi majd, aki felé a helyreállítást kezdeményezik.

2020. január 11-én, az egyik Fenyő utcai ingatlanról érkezett bejelentés szerint az ingatlanon továbbra is alacsonyabb volt a víznyomás. A DMRV munkatársai 2020. január 13-án, a Bejelentő vízmérőaknájában a vízmérőnél, a szolgáltatási ponton megfelelő víznyomást tapasztaltak. Az ingatlanon belül előforduló alacsonyabb víznyomást a belső hálózaton fennálló hiba okozhatja.

2020. január 14-én Szentendre, Fenyő utcát és környező utcákat magába foglaló ellátási területen a DMRV munkatársai műszeres beméréseket végeztek annak ellenőrzésére, hogy esetleges rejtett csőtörés fennáll-e a területen, de erre utaló hibazaj a mérések során nem volt tapasztalható.

A DMRV továbbá tájékoztatást adott a Cseresznyés út és a Szamóca utca kereszteződésénél található hibahely állapotáról is. Az említett szakaszon az út mentén egy az útra nagyjából egy méterre belógó úthiba keletkezett, amelyet a javításig elkerítettek, és sóderrel töltöttek be.  A DMRV Zrt. munkatársai megvizsgálták a helyszínt, az út a forgalmi akadály ellenére járható.