2015. március 6., 10:00
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Nap utcában a napokban fejeződik be az aszfaltozás. Március első hetében a kivitelező ígéretének megfelelően az aszfaltozó géplánc már az úttest, a járda és a parkolók felületét aszfaltozta. Az ingatlanokra bekötő bajuszok is a napokban készülnek el. Ezután az útszegélyek és az érintett ingatlanok közötti föld, illetve töltött földdel borított területek rendezése készül el.
A Nap utcai útépítési munkálatok befejezésére, átadására március második hetében lehet számítani. Kivétel a most folyó pótmunka, a közbeszerzési eljárás keretében megvalósuló Pataksor és Nap utca sarkán található ingatlan melletti támfal építése, melynek munkái várhatóan március végére készülnek el.

20150306_nap2
A Fény utca megsüllyedt szakaszait, illetve a sárfelhordást az aszfalton szintén márciusban, 2-3 nap alatt a kivitelezővel egyeztetett módon (gépi egyengetés, szükség szerinti feltöltés, illetve visszatöltés és tömörítés, valamint az aszfalt letisztításával) állítják helyre.

Február közepén elkészült a Mandula utca átépített, új aszfalttal kialakított szakasza is. Itt új szegély, új pályaszerkezet és új behajtó bajuszok, valamint vízelvezető gyűjtőakna létesítését végezték el. A munkaterületet március 3-án adták át. Sajnos az esős idő miatt a murvás parkoló kialakításával még adós a kivitelező. Várhatóan ez is elkészül a napokban.

20150306_mandula1

20150306_mandula

20150306_nap1