2019. július 22., 16:49
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepélyes megnyitóval indult a Postás strandon az idei Ister Napok programsorozata július 20-án. A strand újabb fejlesztése után a látogatók a megújult szabad strandot és a modern játszóteret új eszközökkel, a szépen kialakított parkot is birtokba vették a fesztiválhétvégén. A közel 100 millió Ft-os fejlesztés során a közösségi tervezéssel készült tanulmányterv nagy részét valósították meg. Az új gyalogút egy része terméskő burkolatot kapott, a többit zúzott kővel rakták ki. A területen növénydombokat alakítottak ki, a felújított tűzrakóhelyek pedig közelebb kerültek a folyóparthoz. megújultak a padok, az öltöző, és fából készült, művészi kuckók is várják a pihenni vágyókat a Postáson. Az idelátogatókat a hétvégén ezen felül számtalan vízparti program várta az Ister Napokon, azaz a Duna ünnepén.

A Postás strand új játszótere fölé hamarosan felkerülnek az árnyékot adó napvitorlák, és befejeződik a kerékpáros pihenőhely környezetének rendezése is. A növénytakarók őszre megerősödnek, így még szebb környezet várja majd a pihenni vágyókat. A fejlesztések ezzel az ütemmel még nem érnek véget, a strandröplabda pálya mellett további sportlehetőségek nyílnak a Postáson.

A Postás strandot július 20-án Verseghi-Nagy Miklós adta át, aki a megnyitón összefoglalta a terület eddigi és következő fejlesztéseit:

„A Postás strand közösségi tér megújítását 2016-ban kezdtük el megálmodni. Ekkor indult el az a közösségi tervezés, együtt gondolkodás, ami alapján a fejlesztések elindultak. Saját forrásból kezdődtek a felújítások, a célunk az volt, hogy hivatalos szabadstrand jöhessen létre a területen. Az öltöző, zuhanyzó kihelyezése, ivóvízcsap kiépítése, bóják, strandjelző és információs táblák kihelyezése önkormányzati beruházásban valósult meg.

Idén tavasszal a Magyar Turisztikai Ügynökség forrás biztosításával további lendületet adott ennek a folyamatnak. Az idei fejlesztések közül kiemelném a modern játszóteret, amit a gyerekek már napokkal ezelőtt birtokba vettek. Ez most Szentendre legváltozatosabb, legkorszerűbb játszótere. Szentendrén összesen 21 játszótér van, és az utóbbi években mindegyik korszerű játékelemekkel bővült, felújításra került. Sokat tettünk azért, hogy a városban a játszóhelyek családbarát szemléletünk alapján megújuljanak, a gyermekek, a családok rendelkezésére álljanak. Igyekszünk olyan közösségi tereket kialakítani, olyan programokat szervezni, ahol a családok jól érzik magukat. A Postás strand Szentendre közösségének nagyon jó pihenőhelyként szolgál, jelentősen előreléptünk abban, hogy komfortosabbá váljon. További fejlesztések is lesznek a területen: a következő ütem a sportlehetőségeket fogja bővíteni, street gym és fitnesspark építésével folytatjuk a munkát.”