2016. március 18., 11:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre önkormányzata Verseghi-Nagy Miklós polgármester vezetésével március 17-én a Városházán tartotta idei Idősügyi Tanácsát, melyen hat nyugdíjas klub képviseltette magát.

idosugyiJelen voltak: Püspökmajori Baráti Kör, Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Baráti Társaság, Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub, Dézsma utcai Nyugdíjas Klub, DMH Nyugdíjas Klub, Szentendre Püspökmajori Lakótelep Nyugdíjas Klub.

A polgármester röviden elemezte az idősek helyzetét Szentendrén, megköszönte a nyugdíjas klubok aktivitását és együttműködését a várossal, majd kötetlen beszélgetés keretében folytatott egyeztetést a nyugdíjas klubok képviselőivel a jövő évi tervekről és együttműködésekről.

idosugyi3 A fórumon többek között beszámolót tartott dr. Jászberényi József, a Zsigmond Király Főiskola tanára, aki a Szentendrei Aranykor Központ vezetője. Beszámolójában külön kitért a szentendrei idősképzési rendszer komplexitására, ami elmondása szerint egyedülálló az országban. A szenior oktatás önkormányzati segítséggel és jelentős támogatásával már évek óta nagy sikerrel zajlik városunkban.

Az Aranykor Központ idén is több új tanfolyamot indított az eddig is népszerű nyelvi és számítógép ismereti tanfolyamok mellett, valamint az ingyenesen látogatható SZESZA előadásokat is aktuális témákkal töltötték fel. Ezekre az előadásokra a Városháza Dísztermében kerül sor, míg a tanfolyamok továbbra is az Aranykor Központban a „Fehér Házban” zajlanak ( Szentendre, Dunakorzó 18.)

Köszönjük a részvételt!