2013. január 31., 10:31
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Eszes Viki és a Background bejutott a Dal döntjébe!

Kiválasztotta A Dal című produkció zsűrije azt a harminc dalt, amely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál február 2-án, az M1-en induló magyar előválogató show-jában.
A szentendrei előadóknak olyan neves előadókkal kell megküzdeniük, mint Gáspár Laci, Keresztes Ildikó, Polyák Lilla, Radics Gigi és Vastag Tamás. Az öttagú zsűri – Rúzsa Magdi énekes, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, a Compact Disco énekese, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, valamint Csiszár Jenő rádiós és televíziós műsorvezető. A szintén szentendrei Novodomszky Éva lesz a show műsorvezetője.
Február 2-án, 9-én és 16-án tíz-tíz dal hangzik el A Dal című televíziós showműsorban, ezt követően lesz a két középdöntő, ahonnan nyolc dal jut a március 2-i döntőbe. Itt a zsűri először négyet választ ki, végül pedig a tévénézők szavazatai döntik el, melyik dal és előadó képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben. Az is eldőlt, hogy a szentendrei fiatalok, Eszes Viki és a Background a február 2-i adásban lépnek színpadra. Szurkoljunk nekik!