2020. május 29., 15:24
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendrei Mentőállomáson új mentőautó állt szolgálatba 2020. május 28-án. A térség lakosságát Visegrádtól Budakalászig ellátó mentőállomáson különösen fontos feltétel a megfelelő gépjárműpark, hiszen az itt élő közel százezer ember, illetve a kirándulók és hétvégi házakhoz érkezők miatt kiemelten magas az esetszám.

Összesen 13 településen nyújt ellátást a Szentendrei Mentőállomás harminc munkatársa, akiknek adott esetben a körzeten kívül is vonulniuk kell betegellátásra. A mentőállomás eddigi három gépjárműve mellé most egy negyedik, 0 kilométeres, Volkswagen típusú mentőautó érkezett.

Az új járművet Hadházy Sándor, a térség országgyűlési képviselője és dr. Engelbrecht Imre, az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi regionális igazgatóságának vezetője adta át Madaras Attilának, a mentőállomás vezetőjének. Az átadón Szentendre képviseletében jelen volt Pilis Dániel alpolgármester és Laárné Szaniszló Éva önkormányzati képviselő.

Hadházy Sándor országgyűlési képviselő az átadón köszönetét fejezte ki az egészségügyben dolgozók helytállásáért, a lakosság fegyelmezettségéért és az önkormányzat szociális segítségnyújtásáért a járványügyi helyzetben. Beszédében a jövő terveire is kitért: a 80-as években épült, ma már rossz állapotú mentőállomás bővítéséről, felújításáról is szó esett.