2021. április 14., 17:35
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Hiba történt annak a szerződésnek az aláírásakor, amelynek alapján a Cseresznyés úti 6007 helyrajzi számú önkormányzati ingatlanon lévő acélszerkezetű tornyot a Vodafone elkezdte az adótoronyként beüzemelni.  A torony korábban már működött mobil hálózatok adótornyaként, azonban több éve kihasználatlan volt.

Lakossági tiltakozást váltott ki, immár nem először, az adótorony építése ezen a helyen. Fülöp Zsolt polgármester kezdeményezte a szerződés felbontását, egyúttal tárgyalást indított a szolgáltatóval új helyszín keresésére a hosszú távú és biztonságos működés érdekében, mert Pismányban igen rossz egyes mobilhálózatok lefedettsége.

A polgármester egy nem megfelelően előkészített szerződést írt alá a Vodafone-nal, amelyben csak helyrajzi szám szerepelt, és nem azonosították be pontosan a helyszínt. Így kerülhetett sor arra, hogy a 2013-ban nagy lakossági tiltakozás miatt meghiúsuló Cseresznyés úti adótoronnyal azonos helyen kezdődött el ismét adótorony-beüzemelés.

A tervek szerint az ingatlanon lévő acélszerkezetű toronyra is lebontás vár, így a későbbiekben sem fordulhat elő, hogy távközlési szolgáltatók adótoronynak szemeljék ki.

A polgármester felhívta a petíciót indító szentendrei polgárt, és személyesen tájékoztatta a helyzetről.