2021. március 2., 15:28
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elkészült a Kálvária úton az útburkolati jelek felfestése. Az út tavaly év végi felújításához kapcsolódó munka az esős idő miatt váratott magára. Az Álmos utcánál új gyalogátkelőt alakítottak ki, felfestésére a közvilágítás kiépítését követően kerül sor.

Esős, nedves időben nem lehet útburkolati jeleket festeni, ezért ezzel várni kellett a szárazabb időjárásra. Február végére azonban elkészült a Kálvária út burkolati jeleinek felfestése, ami az út 2020. évi felújításához kapcsolódik. A beruházás során az Álmos utcánál új gyalogátkelőt alakítottak ki, ezzel párhuzamosan a Hamvas Béla utcai gyalogátkelőt megszüntették. Az új gyalogátkelő felfestésére a közvilágítás kiépítését követően kerül sor.

A járdák melletti zöldfelületeket a tervek szerint tavasszal rendezik, ekkor telepítenek fákat és helyeznek ki korlátot a közműaknáknál.

A most befejeződött felújítással a lakótelepre vezető forgalmas út Kálvária tér – Hamvas Béla utca közötti szakasza újult meg, mintegy 460 méteren. A beruházás során a Vízművek az önkormányzattal együttműködve, az 50 éves ivóvíz-gerincvezetéket is kicserélte az Apáti u. – Álmos utca közötti szakaszon.

A beruházás bruttó költsége: 42.207.011 Ft. volt.
A projekt megvalósításához 30.000.000 Ft pályázati támogatást nyert a város.