2015. július 9., 08:09

Most vasárnap rendezik meg Európa szerte az élő folyók ünnepét, a Nagy Ugrást. Ezen a napon Magyarország 15 pontján csobbanhatunk a vízbe, jelezve az élő vizeink iránti elköteleződésünket. A WWF Magyarország központi rendezvényét Dunabogdányban a szabad strandon tartja majd, ahová kicsiket és nagyokat szeretettel várunk egy közös nagy csobbanásra!

bigjump_A3_Dunabogdany
A Nagy Ugrás alkalmával Európa szerte több mint 500 helyszínen, százezrek ugarnak egyszerre a folyók vizébe, hogy ráirányítsák a figyelmet éltető vizeinkre, Európa folyóira. A kezdeményezés a Magyarország 15 pontján megrendezett Nagy Ugrással az emberi és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésére és vizeink fontosságára hívja fel a figyelmet. A WWF saját eseményét a Dunabogdányi szabad strandon tartja majd július 12-én, a vizesélőhelyek rehabilitációja iránt elkötelezett Coca-Cola Magyarország támogatásával.

Egy reggeli biciklitúrával indul a Nagy Ugrás napja, mindazokkal, akik két keréken szeretnék megközelíteni Dunabogdányt. A helyszínen délután egy órától várja majd a látogatókat a WWF öt országon átutazó Élő Duna Turnéja. Az interaktív térbeli társasjáték, az egészséges vizesélőhelyek páratlan faji sokszínűségével, az őket fenyegető veszélyekkel ismertet meg kicsiket és nagyokat egyaránt.

Két órától Végvári Tamás túrakajakos osztja meg élményeit a Mura-Dráva-Duna UNESCO Bioszféra rezervátum magyar szakaszán tett túrájáról, amelyekhez kiállított fotói és videó felvételei szolgáltatnak majd aláfestést.

Akik úgy döntenek, hogy ezen a napon együtt csobbannak Európával az élő folyókért Dunabogdányban, a Nagy Ugrás előtt bekapcsolódhatnak a helyszínen megrendezett strandröplabda bajnokságba is, míg a gyerekeket felfújható játékokkal várjuk a szabad strand fái alatt.

A Nagy Ugrás Európa szerte azonos időpontban, július 12-én délután 3 órakor lesz. „A központi eseménynek otthont adó Dunabogdányban a part kiváló adottságai miatt, nem kell magasról ugrani, hanem a fövenyről a Dunába futnak majd a sorfalba rendezett résztvevők. Az első kétszáz regisztráló egy kis meglepetésre is számíthat. Várunk minden családot, baráti társaságot, közösséget és egyént, aki szeretne kiállni vizeink fontossága mellett! Az egyéni, kreatív ötleteknek külön örülünk. Ha valaki egyedi kosztümben, vagy akár sajátos, a folyóinkat éltető csatakiáltásokkal szeretne ugrani, azt külön jutalmazzuk majd!”- árulta el Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

A vízbeugrást követően össznépi vízitornát tartunk, majd folytatódnak a délutáni események. A strandröplabda bajnokság döntőjét és eredmény hirdetését követően délután öt órakor egy koncerttel zárulnak a helyszíni programok.

„Dunabogdány lakóinak hosszú évtizedes munkájának eredménye, hogy Duna partunkat országos szinten is az egyik legszebb partszakasszá varázsoltuk. Ehhez a Duna vize is hozzájárult, hiszen strandunk vízminősége már hosszú évek óta kiváló. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy a természet és a társadalom európai minőségben és szervezett formában talál újra egymásra. Munkánkra és a kialakult infrastruktúrára büszkék vagyunk ezért is szívesen látjuk vendégül a Big Jump rendezvényét!”- fogalmazott Schuszter Gergely, Dunabogdány polgármestere.

« 2023. május » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
sze 31

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
sze 31

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.