2017. november 24., 18:08
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szándékos gyújtogatás okozhatott tüzet az izbégi sporttelep öltözőjében épp a sulifoci bajnokság napján. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

November 17-én pénteken, a sulifoci bajnokság aktuális versenynapján délelőtt, a bajnokságra érkezők vették észre, hogy tűz van az izbégi sporttelep öltözőépületében.

„Háromnegyed tíz körül értem a sporttelepre, már várták a diákok. Ahogy nyitottam az ajtót, hatalmas füst fogadott. Bementem megkeresni a füst okát, és miután végigjártam az épületet, vettem észre, hogy a mellékhelyiség ablaka be van törve, és felette a tetőszerkezet izzik, füstöl. A diákokat megkértem, hogy maradjanak az épületen kívül, majd értesítettem a rendőrséget, akik kérésemre a tűzoltókat is a helyszínre hívták” – mondta Dombay Zsolt, Szentendre Város Önkormányzat sporttanácsnoka. „Miközben vártuk a hatóságokat, egyik diák felhívta a figyelmemet arra, hogy a korábban gondnoki lakás céljául szolgáló épületrész ablakában egy ún. molotovkoktélos palack látható. Ekkor szembesültünk azzal, hogy szándékos gyújtogatásról lehet szó.”

A kiérkező rendőrök megkezdték a helyszínelést, a tűzoltók megvizsgálták az épületet statikai szempontból is, hogy nem jelent-e veszélyt a diákokra. A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem szakemberei vizsgálják. Az eljárás még tart, a kárértéket pontosan nem határozták meg, de százezres nagyságrendű lehet.

Korábban is volt tűz a sporttelepen, szintén sulifoci bajnokság napján, amikor egy raktárépület égett ki. Akkor a tűzoltóság értesítette az önkormányzatot. Az izbégi sporttelep felújítása októbeben fejeződött be, megújult a füves és a műfüves labdarúgópálya, melyeket a téli időszak után a Szentendre VSE mellett a város lakossága is használhat. A rongálás tehát közvetve az egész városnak károkat okoz.

„Az izbégi sporttelep felújítása alatt több alkalommal fedeztük fel szándékos károkozás nyomait, így számunkra már egyértelművé vált, hogy valakinek vagy valakiknek a sporttelep működtetésének ellehetetlenítése a célja. Számomra érthetetlen, hogy egy nyilvánosan meghirdetett sulifoci bajnokságot, amin iskolás gyerekek vesznek részt, hogy lehet veszélyeztetni, ki mer ekkora felelősséget felvállalni, ki és miért?” – fogalmazott Dombay Zsolt, aki önkormányzati funkciója mellett a Szentendre VSE edzője is.

A bajnokság versenynapját a tűz ellenére nagy sikerrel megtartották, a résztvevők legnagyobb megelégedésére. A bajnokságon négy szentendrei középiskola mintegy hatvan diákja vett részt.

„Az itt sportoló gyerekek nagyon örültek a pályák felújításának, mi pedig jó gazdaként szeretnénk ezt a megújult állapotot fenntartani, a pályákat karbantartani, ami nem csak az egyesület, hanem az egész város, mindannyiunk közös érdeke” – hangsúlyozta a sporttanácsnok.