2015. január 19., 07:37

A mai napon elkezdődnek Szentendrén is a csatornázási munkálatok a következő utcákban:

Gólyahír u., Fürdő u., Fűzfa u., Áfonya u., Várkonyi u.

  • Házi bekötések kialakítása
  • Földmunkavégzés
  • Gerinc csatorna lefektetése és aknák beépítése
  • Közmű feltárási munkák

Kérjük az érintett lakosság támogatását és türelmét a fenti munkákkal kapcsolatban!

A csatornázási munkálatok ideje alatt folyamatosan frissíteni fogjuk az alább látható térképet és az ütemtervet, amit a www.szentendre1000ev.hu városfejlesztési honlapon tekinthetnek meg. Az ütemezés tájékoztató jellegű, az időjárás, közműhelyzet miatti kiváltások, egyéb okok miatt változhat!

Térkép a szentendrei építési területekről

szentendre_terkep

Építési ütemterv

Néhány böngészőben sajnos nem megfelelően jelennek meg a dátumok, ezért javasoljuk, hogy a jobb alsó sarokban lévő gombbal külön ablakban nyissák meg a táblázatot, ahol elolvashatók a tervezett kivitelezési időpontok!

Kivitelezői tájékoztatás a csatornázási munkákról

A vízjogi létesítési engedély kiadási dátuma 2014.12.30

Munkaterület átadás: 2015.01.13.

A kivitelezés kezdése 2015. 01.19, ami függ a téli időjárástól.

Szentendre területén két alvállalkozói területet osztottunk fel a nagy mennyiségű építendő csatorna-hálózat miatt. Pismány északi részén a II-es számú vállalkozói övezetben 4 helyen folyik egyszerre a szennyvíz-csatorna építés csúcsidőben (4 brigád). Pismány déli részén lévő III-as számú vállalkozói övezetben összesen 5 helyszínen épül majd a szennyvíz- csatornahálózat (5 brigád) júliusban és augusztusban.

Általános információk

Az ütemtervben hétköznapi munkavégzés van betervezve napi 10 óra munkaidővel. A kivitelezés reggel 7:00-kor kezdődik és délután 17:00-kor, esetenként 17:30-kor fejeződik be. Szombati munkavégzés az ütemtervben nem szerepel, ennek ellenére számítani kell rá, hogy a szűk határidő miatt szükség lesz a szombati kivitelezésre. Vasárnap, valamint az ünnepnapokon a munkavégzés a munkaterületen szünetel. Építés ideje alatt gyalogosan minden ingatlan elérhető lesz. Személygépjárművel a zsákutcákban elhelyezkedő ingatlanok csak munkaidőn kívül lesznek megközelíthetőek. Nyitott munkaárok nem marad éjszakára és hétvégére, viszont előre nem látható események miatt (közmű szakítás, felhőszakadás, etc.) előfordulhat, hogy a munkaidő befejeztével sem tudjuk vissza adni a gépjárműforgalomnak a munkaterületet. Tűzoltó és mentő autó behajtását minden körülmények között biztosítjuk. A meredek, szűk utcákban ez úgy oldható meg, hogy a nyitott munkaárok azonnal betemetésre kerül. A kivitelezés alatti forgalmi rendet a közútkezelők által jóváhagyott forgalomtechnikai tervek tartalmazzák. A forgalomtechnikai tervekben típusrajzok kerültek kidolgozásra az adott útszakasz terepadottságaihoz igazodva. Ahol lehetőség volt rá, terelő utakat határoztunk meg, melyek kitáblázásra kerülnek.

Lakosság tájékoztatására a lakossági fórumok, postaládába dobott szórólapok, plakátok, és a www.dunakanyaricsatornazas.hu honlap szolgálnak. Az adott utcába, a plakátok a munkakezdés előtt 2 héttel ki lesznek téve. A lakosok, és más érintettek a panaszokat, és a kérdéseket az info@dunakanyaricsatornazas.hu email címen, vagy a 06-80-109-755 zöld számon keresztül tudják feltenni. A beérkezett megkeresések iktatásra kerülnek és 3 munkanapon belül megválaszoljuk őket.

Gravitációs szennyvíz-csatorna gerinc építés esetén 15 fm/nap a haladási sebesség, nyomott szennyvíz-csatorna gerinc építésnél pedig 20 fm/nap. Ebbe a haladási sebességbe beletartoznak az tisztító akna építések, házi bekötés építések és a minősítő vizsgálatok. A szennyvíz – csatornaépítés után, 1-2 munkanapon belül elkészül az ideiglenes úthelyreállítás, ami aszfalt út esetén sovány beton útburkolatot jelent. A konszolidációs időszak letelte után történik meg a végleges aszfaltburkolat helyreállítás. A meredek utcák veszélyei miatt a lehető leghamarabb kezdődnek meg a végleges úthelyreállítások. Az átemelők építését külön brigádok végzik. Az ütemtervben az átemelők, a hozzájuk tartozó öblözeteknél vannak feltüntetve.

A kivitelezés alatt felmerülhetnek olyan problémák, amik veszélyeztetik a kivitelezés előrehaladását és emiatt részlegesen, vagy teljesen át kell dolgozni az ütemtervet. Ilyen például az árvíz, szélsőséges időjárás etc.

« 2023. szeptember » loading...
h K s c p s v
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
hét 25

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
hét 25

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.
hét 25

Mozdulj, Szentendre!

szeptember 2. - szeptember 30.