2013. június 14., 14:44
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Turistáknak segítenek a diákönkéntesek Szentendrén

Szentendre Város Önkormányzata az idén tavasszal elkezdett program keretében fogadja a diák önkénteseket turisztikai, kulturális, környezetvédelmi és sport feladatainak segítésére. E program részeként, a helyi rendőrkapitányság javaslata alapján, több intézmény közreműködésével került megszervezésre a Tourist Police Szolgálat, mely a városunkba látogató turistákat fogja segíteni, útbaigazítani. A Szolgálat június 13-án kezdi meg működését, és minden héten délután, csütörtöktől szombatig fordulhatnak hozzá problémáikkal a városba látogatók.
Az önkéntes munkára három középiskola 80 diákja jelentkezett, akik szakmai felkészítése május 22-én volt a Városháza dísztermében. A felkészítő nap során a diákok a szolgálat működéséről hallhattak információkat a Tourinform Iroda vezetőjétől és az önkormányzat munkatársától, a helyi rendőrkapitányság vezetője a közbiztonsági, közrendvédelmi tudnivalókat ismertette, a szentendrei mentőállomás vezetője alapvető elsősegélynyújtási ismereteket osztott meg a hallgatókkal, a Kulturális Kft vezetője a nyári programokról adott tájékoztatást, míg a Ferenczy Múzeum munkatársa a szentendrei látnivalókat ismertette.
A diák önkéntesek irányítását a Tourinform Iroda vállalta fel, az Irodából indulnak és oda térnek vissza a „járőrözés” során. Munkájukat a programban résztvevő partnerszervezetek folyamatos támogatása, az általuk összeállított kisokos is segíti majd, könnyű felismerésüket pedig a város színeiben készített egyenköpeny teszi lehetővé.

Bízunk benne, hogy a Tourist Police Szolgálat Szentendre egyik nevezetessége lesz, és hozzájárul vendégszerető városunk hírnevéhez!
Kérjük, segítsék és támogassák a lelkes fiatalokat munkájuk során!

A programban résztvevő partnerek:
Ferenczy Múzeum, Közterület-felügyelet, Szentendre Város Önkormányzata, Szentendrei Rendőrkapitányság, Szentendrei Kulturális Kft., Tourinform Iroda.