Testvérvárosi Ifjúsági Fesztivál - www.szentendre.hu
2016. szeptember 6., 11:25

Az idén „hazai pályán”, városunkban kerül megrendezésre a hagyományos Testvérvárosi Ifjúsági Fesztivál. Szeptember 26. és 30. között Szentendre ad otthont az eseménynek, melyre angol, olasz, francia és német gyerekek érkeznek Godmanchester/Huntingdonból, Gubbióból, Salon de Provence-ból és Wertheimből. A fiatalok több sportágban mérik össze tudásukat, és szabadidejükben Szentendrével is megismerkednek majd.

A fesztivál kezdetével egy időben a Városházán fotókiállítás nyílik új testvérvárosunk, Gubbio festői tájairól. Az olasz városkával idén kötött Szentendre testvérvárosi szerződést, s ennek kapcsán számtalan szép kép készült, melyeket most a nagyközönség is láthat.

Városunkba érkeznek majd a gyerekekkel együtt a testvérvárosok képviselői  is, hogy a jövőbeli programokról egyeztessenek.

A programokban, a sportesemények lebonyolításában a Szentendre Nemzetközi Kapcsolatainak Egyesülete lesz a város segítségére, valamint az Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája, és több városi sportegyesület.

A képen Gubbio főtere. Fotó: Paraszkay György