2019. december 18., 19:02
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2019. december 19-én, csütörtökön rendkívüli testületi ülést tartanak a Városházán, melyen egyebek mellett megvitatják az EuroVelo kerékpáros útvonal fejlesztésével és a tervezett híddal kapcsolatos kérdéseket is. 

Az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút részeként  kerékpáros híd épül majd Szentendre és Szigetmonostor között. Ennek kapcsán december 7-én a Városháza Dísztermében a lakosok egy fórumon tehették fel kérdéseiket és fejthették ki véleményüket a projekt tervezetéről.  A lakosok visszajelzései alapján, valamint további információkért a Képviselő-testület úgy döntött, rendkívüli testületi ülésen fogalmazzák meg kérdéseiket  Széphegyi Balázsnak, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda-vezetőjének.

Az előterjesztésben szerepel továbbá az a határozati javaslat is, amely azonnali hatállyal felkéri a polgármestert,  „hogy az „EuroVelo 6 kerékpáros útvonal fejlesztése Dömös-Szentendre szakaszon” EU-s támogatási forrásból megvalósításra váró projekt részeként, Szentendrét a Szentendrei-szigettel összekapcsolni kíván híd helyszínéről társadalmi egyeztetést folytasson, valamint a döntési folyamat részeként minden releváns információt osszon meg a város nyilvánosságával, és lehetőség szerint vonja be városunk lakóit a döntési folyamatba, illetve gondoskodjon ezen feltételek biztosításáról.”

Az előterjesztés teljes szövege itt olvasható: Előterjesztés dec. 19