2016. április 2., 08:07
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban az idei tanévben már jó néhány rendezvényen megemlékeztünk az iskola fennállásának 60. évfordulójáról. Március 16-a és 23-a között az iskolai témahét középpontjában is a gimnázium jubileuma állt. A nyitó rendezvény egy szülinapi parti volt, ahol felköszöntöttük az iskolát, s az osztályokat jelképező 17 szeletből álló hatalmas tortával ünnepeltünk.


A hat nap eseményei során a diákok jobban megismerhették az iskola történetét, kialakítottunk egy olvasósarkot, ahol régi diákújságokat, az iskoláról szóló cikkeket olvasgathattak az érdeklődők. Több osztály különleges iskolabejáráson vehetett részt. Nyugdíjas tanáraink látogattak el hozzánk: közülük néhányan tanórát tartottak, mások idegen nyelvi versmondó versenyen zsűriztek. Bepillantást nyerhettek a mostani tanulók régi tankönyvekbe, egy technikatörténeti kiállításon régi műszaki eszközöket, iskolai taneszközöket láthattak, tanórákon régi dolgozatok feladataival találkozhattak. Az iskolarádióban az elmúlt évtizedek slágerei szóltak. De nemcsak a múltba merültünk, gondoltunk a jövőre is. Egy ládányi időkapszulát ástunk el az iskola kertjében a 70. jubileumi tanévet ünneplő iskolaközösségnek üzenve. A témahét legfőbb célja mindezek mellett az volt, hogy a mostani móriczosok megérezzék: egy iskolai nagyközösség részei. Ezt a célt szolgálta az iskolai váltófutás, ahol a jubileum jelképét viselő Zsiga névre keresztelt bábut kellett 6 órán keresztül folyamatosan mozgatni, a teljes iskolaközösség fiai és lányai tartottak közös kick-box bemutatót. Az ünnepi hét záróeseményén az iskola előtti téren tartott villámcsődület során az iskola diákjai és tanárai együtt jelenítették meg a 60-as számot egy közös tánccal. Az eseményről a drónokról készült felvételek felhasználásával a diákok hamarosan elkészítik azt a rövidfilmet, amely megtekinthető lesz a gimnázium honlapján.
A jubileumi rendezvények sora ezzel még nem ért véget, a Móricz Zsigmond Gimnázium 60. tanévét június 10-én ünnepi gálával zárjuk.