2023. március 31., 14:19
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan megkezdte a tavaszi nagytakarítást. Városszerte mintegy kilencven helyszínen a VSZ negyven munkatársa tisztogatja a közterületeket. 

A városrészeket járva a képviselők írták össze, hogy a közterületeken milyen munkákat kell elvégezni. Ennek alapján a VSZ ütemtervet készített és hétfőn elkezdték a takarítást, amit a húsvéti ünnepekre fejeznek be. Az utak mentén kézi úttisztítást végeznek – amit a VSZ zsargon „sarazás”-nak hív –, ennek során fellazítják a lerakódott szennyeződést a takarítógépek számára. Két-három takarítógép dolgozik folyamatosan, a seprős gépek nagynyomású vizes takarítást végeznek, a nagy teljesítményű porszívógépek a lerakódott port távolítják el.

Takarítják a buszvárókat, az aluljárókat, az utcabútorokat,  tisztítják a lépcsőket, rendet raknak a szelektív hulladékgyűjtők környékén. A VSZ közel negyven munkatársa dolgozik a városszerte mintegy 90 helyszínen.

A több mint 4000 négyzetméternyi zöldterület rendbe tétele már korábban megkezdődött, aminek rövidesen a végére érnek. Ennek során összegyűjtik a szemetet, nyesedéket, a még ott maradt lombokat, visszavágják a cserjéket és más évelőnövényeket. Előkészítik a cserje- és virágágyakat a május végi, június eleji megújításra, virágültetésre. A fás területek gondozása folyamatos munka.

Ahogy a VSZ facebook oldalán is olvasható, arra kérik a szentendreieket, hogy a Városi Szolgáltató munkatársaival együtt óvják a város tisztaságát.