2022. szeptember 8., 13:36
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Annak ellenére, hogy minden családot nehéz helyzetbe hoz az infláció és a rezsinövekedés, sikeres volt a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény tanszergyűjtési akciója. Mintegy négyszázezer forint értékben gyűltek össze tanszerek a budakalászi Auchan áruházba szervezett adományozási napon.

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény hosszú évek óta a tanévkezdés előtt minden évben megszervezi a rászoruló gyermekek számára a tanszergyűjtést. Ez különösen fontos az idén, mert a tanszerek ára mintegy 30 százalékkal növekedett, ami több tízezer forintos költséget jelent az érintett családok számára. Az összegyűlt adományokból mintegy 56 gyermek iskolai felszerelését tudták a Családsegítő munkatársai összeállítani.

 A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai köszönik mindenkinek a támogatást, azt a segítséget, amellyel megkönnyítették a rászoruló gyermekek iskolakezdését.

Ruhabörze szervezésével is segíti a rászorulókat a Családsegítő:
Helyszín: Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény (Szentlászlói út 89.)
Időpont: október 4. (kedd), 9 és 12 óra között
Telefon: 06 26 312-605
A ruhabörzére szeptember 26. és október 3. között várják az évszaknak megfelelő ruhaadományokat. A ruhák, cipők összegyűjtésénél legyen szempont, hogy az adomány közvetítőjét és az adományozottat is jó érzés töltse el az ajándék láttán. Vagyis a ruhák legyenek foltmentesek, hibátlanok, tiszták, a cipők szintén legyenek tiszták, hibátlanok, hordható állapotban.

A Családsegítő munkatársai előre is köszönik az adományokat.