2016. november 2., 14:35
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2016. október 23-án, a városi ünnepség keretében adták át a TALENTUM – Szentendre Jövőjéért Ösztöndíj pályázat idei nyerteseinek díjait. Pálya Hanna, a Fazekas Mihály Gimnázium tanulója középfokú tanulmányokat folytató diák kategóriájának nyertese kiemelkedő tanulmányi eredményeinek és közösségi tevékenységének köszönhetően. Kugler Szilvia a Semmelweis Orvostudományi Egyetemfelsőfokú tanulmányokat folytató diák kategóriájának nyertese, kiemelkedő tanulmányi eredményeinek és közösségi tevékenységének köszönhetően.

dsc_0260

Pálya Hanna

ötödikes kora óta a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója, mindvégig kitűnő eredménnyel, kiemelkedő tanulmányi munkájáért nagyon sok tantárgyi dicsérettel. Jelenleg a 10.b osztályban, természettudományos tagozaton, emelt óraszámban tanulja a matematika, fizika, kémia és biológia tantárgyakat.  Számos tanulmányi versenyen vett rész kiváló eredménnyel. Érdeklődése széleskörű: a természettudományos tárgyak mellett angolból megszerezte a középszintű nyelvvizsgát, aktív résztvevője az iskola színjátszó körének, rendszeresen részt vesz iskolai rendezvények lebonyolításában, szívesen korrepetálja diáktársait bármely tárgyból. Nyolc éven át vett zongoraleckéket, szabadidejében most is szívesen játszik. „A biológia és kémia tudományok érdekelnek a legjobban, valamilyen kutató orvosi pályát képzelek el magamnak. Akárhová vessen is a sors, Szentendrére mindig otthonomként fogok tekinteni, segíteni fogok fejlődésében, ahogyan csak lehetőségeim engedik” – írja Hanna pályázati anyagában.

dsc_0262

Kugler Szilvia

a Szentendrei Református Gimnázium volt hallgatója 2013-tól a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet tudományos diákkörének tagja. Kiemelkedő tudása széleskörű, eddigi tanulmányai során 13 tárgyból nyert első helyezést, 2015-ben Köztársasági Ösztöndíjban részesült. Kivételes tehetsége miatt szintén tavaly felvették a Kerpel-Frónius Tehetséggondozó Programba. Fő kutatóterülete a kardiológia, a szívritmuszavarok, szív- és érrendszeri betegségek megelőzése. A Semmelweis Egyetem TDK konferenciáin I. és II. helyezést kapott 2014-ben és 2015-ben A humán extracardialis ingervezető rendszer mikroszkópos morfológiája és immunhisztokémiai karakterizálása című előadásával. Szilvia szabadidejében szeret túrázni, érdekli a természetfotózás, az olvasás, és ha ideje engedi, novellákat ír. „Megtisztelő lenne számomra, ha a jövőben a Szentendrei Szakorvosi rendelőintézetben is gyakorolhatnám hivatásomat” – írja céljairól Szilvia a pályázatában.