2016. április 4., 20:13

A Szeretethíd a Magyar Református Szeretetszolgálat kétnapos önkéntes akciója, mely mindenki számára nyitott, aki kész segíteni a környezetében élőkön. Célunk, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Kárpát-medence minden területén munkálkodjanak kisebb-nagyobb csoportjaink szociális, fejlesztési vagy környezetvédelmi területen, valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek. A 2009 óta évente megrendezett Szeretethíd program igazi példa arra, hogy a határokon átívelő segítségnyújtás és összefogás által egy közösség mennyi jót tud tenni mások számára, miközben ő maga is épül.

Másokért, egymásért, önmagunkért

A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár korosodó, akár fiatal, egyháztag vagy világi ember, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő testvérünk. Szeretnénk, ha a Kárpát-medence minden területén munkálkodnának önkéntes csoportjaink azért, hogy segítsenek a rászorulókon, tegyenek környezetükért, mindeközben pedig érezzék jól magukat.

 

Milyen önkéntes lehetőségek vannak ezen a napon?

A legkülönfélébb közhasznú és szociális feladatokat végezzük a Szeretethíd keretein belül. Az elmúlt évek Szeretethídjai során rendeztünk parkot, festettünk kerítést, látogattunk időseket és betegeket, koncerteztünk börtönben, tisztítottunk parkokat, utcákat, szeretetet adtunk és kaptunk. Biztatunk mindenkit, hogy nyitott szemmel járva vegye észre a körülötte felmerülő igényeket, és hasonló projekteket megvalósítva tegye szebbé környezetét és boldogabbá a környezetében élőket.

A segítségnyújtást nem lehet korhoz kötni, így hát buzdítunk kicsit, nagyot, időst és fiatalt a bekapcsolódásra. A különböző korosztályok minden évben megtalálják a nekik megfelelő  munkát. Gyülekezetek, ifjúsági csoportok, iskolai osztályok, munkahelyi csapatok, civil egyesületek, családok, baráti társaságok, gyülekezeti klubok és egyéni regisztrálók jelentkezését is várjuk. A Szeretethíd nyitott mindenki előtt, egyházunkon kívüli csoportok, önkéntesek jelentkezését is örömmel fogadjuk.

 

Vidáman, közösségben

Mindezt vidáman, közösségben, egymást megismerve és egymásra jobban odafigyelve tervezzük megvalósítani. Szeretnénk rámutatni továbbá, hogy bár a jelenlegi válság következménye lehet a családok bezárkózása, magába fordulása, mégis törődnünk kell a környezetünkkel, a környezetünkben élők nehézségeivel. A helyi közösségektől való elszigetelődés folyamatát kell megelőzni, ebben kíván segíteni ez a kezdeményezés.

A világ felé is bizonyságot tehetünk ilyen módon. Szeretnénk megmutatni, hogy a válság ellenére az egyház nem csak magával törődik, hanem a környezetével, másokkal is. Nem zárkózunk be, hanem nyitunk kifelé.

Isten segítségét kérjük ahhoz, hogy hidat tudjunk építeni a generációk között, a segítségnyújtók és rászorulók, világ és társadalom, Isten és ember között.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni egyénileg és csoportosan is lehet a szeretethid.hu oldalon keresztül. A jelentkezésnél azt is írd le, van-e már ötleted, hogy milyen feladatot szeretnél elvégezni, vagy adjunk mi projektet! Aki szeretne bekapcsolódni a szervezésbe, keresse az egyházmegyéjéhez tartozó koordinátort, vagy keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken.

www.szeretethid.hu, szeretethid@jobbadni.hu

Az ötleteket, kérdéseket az egyházmegyei koordinátorok várják, akiknek elérhetőségeit honlapunkon feltüntettük: www.szeretethid.hu

 

Gyere el, keress feladatot, építsd Te is a szeretethidat! Legyél Te is résztvevője az egész Kárpát-medencén átívelő önkéntes napoknak!

 

Szentendrén az Észak-Pesti Egyházmegye koordinátora Kádár Péter

Elérhetősége: pkadar56@gmail.com

 

Szeretethid_plakat_2016

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
hét 04

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
hét 04

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.