2023. augusztus 11., 12:20

A leégett áruház helyén és közvetlen környezetében található önkormányzati területen tervezett fejlesztés előkészületeinek utolsó lépéseiről tartottak megbeszélést az önkormányzat vezető munkatársai és a SPAR illetékesei 2023. augusztus 10-én a Városházán.

Bemutatkozott a SPAR Magyarország által összeállt projektcsapat. A kivitelezést irányító szakemberek ismertették a bontás, majd az építkezés ütemezésével kapcsolatos, véglegesítés előtt álló terveket. A kivitelezők kiválasztása folyamatban van.

A szakhatósági és intézményi együttműködések pontosítása, egyebek mellett a MOL-lal hátralévő tárgyalások után szeptemberben kezdődhet az építkezés.

Az érintett terület 10 évre tervezett komplex fejlesztésének első lépcsőjeként a leégett épület torzója tűnik el, és a helyén ideiglenes parkoló létesül. Ezt követően a mélygarázs és fölötte az áruház, majd a felszíni parkolók épülnek meg. A fejlesztési területet határoló Vasúti villasoron pedig járda épül, zebrát alakítanak ki, és fásításra is sor kerül. Az előzményekről és az aktuális fejleményekről minden érdeklődő részletesen tájékozódhat aloldalunkon.