2023. szeptember 20., 16:16

Szentendre városa kiemelten szoros kapcsolatot ápol testvérvárosaival. Hat testvérváros minden évben közös ifjúsági fesztivált rendez a kultúra vagy a sport jegyében. Idén közösségi falfestésen vehetnek részt a diákok, amelyre  Szentendre Nemzetközi Kapcsolatainak Egyesülete képviseletében Jolanda Willemse elnök, valamint Fülöp Zsolt polgármester és Helyes Imre képviselő, külkapcsolati tanácsnok kíséri el a Móricz Zsigmond Gimnázium tanulóit.

A móriczos diákokból álló hatfős csapat Bádonyi Kinga művészettörténész és rajztanár szakmai vezetése mellett készült fel az ún. murál (közösségi falfestmény) festésére. Az előzetesen elkészített hét szentendrei vázlatból az angolok kettőt választottak ki, amelyek alapján egy-egy huntingdoni és godmanchesteri helyszínen fogják festeni a diákok az adott murál egy-egy részét. A két különböző, egy vidám és egy szomorkás hangulatú vázlat igyekszik majd bemutatni városunkat a fiatalok szentendreiségén keresztül. A művek festésére a diákok a 11-es út alatti híd átjárójában található falfestés restaurálásával készültek idén júniusban.

A testvérvárosi delegáció szeptember 21-én indul Huntingdonba, ahol az ifjúsági fesztivál mellett a testvárosok közötti megbeszélésen, tapasztalatcserén és közös programokon vesznek részt, majd szeptember 25-én, hétfőn utaznak haza, Szentendrére.

(Fotó: Szentendre.hu)