2023. október 26., 14:47

A Szentendrei Kulturális Központ idén is szeretné egy kicsit közelebb hozni mindenkihez a meghitt várakozás időszakát, ezért az Advent Szentendrén programsorozat részeként – immár negyedik alkalommal – idén is csatlakozik az országosra nőtt kezdeményezéshez, a Világító Adventi Kalendáriumhoz. Az eseményen való részvételre ablakdíszítőként november 27-ig lehet jelentkezni.

Az eseményt először néhány évvel ezelőtt Solymáron szervezték meg, amely azóta országos méretűvé vált. A meghitt program lényege, hogy december elsejétől minden nap más-más helyi lakos díszíti, és világítja ki az ablakát az aznapi adventi számmal. Karácsonyhoz közeledve így egyre több ablak világít majd Szentendre utcáin. Szenteste pedig egyszerre hoz fényt az összes ablak. Azt, hogy melyik nap hol csillan fel a kidíszített ablak egy térképen lesz követhető az esemény Facebook oldalán. A térkép alapján minden nap könnyedén megkereshető az újabb világító kalendáriumi ablak.

A játék menete:
A városlakók közül bárki jelentkezhet a játékra, aki szeretne feldíszített ablakával a szentendrei világító kalendáriumban részt venni. November 27-ig, a rendezveny@szentendre.hu e-mail címen, lakcím megjelölésével lehet jelentkezni, amelyre válaszként a jelentkező megkapja a titkos kalendáriumi sorszámát és felkerül a térképre.

Várjuk fényekkel és szeretettel együtt a karácsonyt!

(Borítókép: Szentendre, Ady Endre út 10/C, 2022-ben – Advent Szentendrén Facebook oldal