2015. július 6., 06:16

Július 10. – augusztus 30.

A fesztivál idei programjának összeállításakor a már hagyományos programelemek mellett felélesztünk néhány korábbi, közkedvelt programot és törekedtünk új irányok kijelölésére is.

teatrumA Szentendrei Teátrum színpadán idén két új bemutatót láthat a közönség. Ernest Thompson Aranytó című darabját az Orlai Produkciós irodával közösen állítjuk színpadra. A főszerepeket Vári Éva és Benedek Miklós játssza, a rendező Gálffi László. A darab olyan problémát helyez a középpontba, amely mindenkit érint: a generációk közti ellentétek és megértés kérdését. Az előadás bizonyára szórakoztató és szívmelengető élményt nyújt majd a közönségnek. Másik bemutatónk Szentendre többszörösen díjazott táncegyüttesének, a Szentendre Táncegyüttesnek az új táncjátéka, a „Kerek istenfája” lesz, a tőlük már megszokott látványos előadásban.

A meghívott produkciók között változatos műfajok szerepelnek kiváló társulatok közreműködésével. Jön a Hair musical, a belvárosi színház friss produkciója, Mohácsi János rendezésében, a Romance.com Molnár Piroska és Jordán Tamás főszereplésével, az Örkény Színház két előadása, az Anyám tyúkja és az Azt meséld el Pista!. Augusztus végén láthatják Rejtő Jenő: Szőke ciklon című regényéből készült előadást, amelynek a szentendrei előadás előtt néhány nappal a Szegedi Szabadtéri Játékokon lesz a bemutatója.

A Ferenczy Múzeum új épületének intim hangulatú udvara idén is kamara előadások helyszíne lesz. Itt kerül színre A csemegepultos naplója, Ötvös András briliáns játékával, a Szeretik a banánt, elvtársak?, Sebestyén Aba egyszemélyes színháza, Lázár Kati Jászai Mari-estje, a Nézőművészeti Kft. A hal nem hal bele című előadása és a Caro Caruso című dalest olasz vendégművészek közreműködésével.

Célunk volt idén, hogy néhány előadásunkkal új közönségréteget, a fiatal felnőtteket is elérjük. Az ő problémáikra reflektál a -011- Alkotócsoport Closer című előadása és a Dunaújvárosi Kamaraszínház Kövek a zsebben című produkciója.

A gyermekes családokat a Dunaparti Művelődési Ház udvarán vasárnap délelőttönként a Gyerekteátrum előadásai várják. Különleges élményt ígér a kicsiknek a szombathelyi Mesebolt Bábszínház Dobronka cirkusz, világszám! című előadása, a nagyobbaknak pedig a Vicces, királykisasszony!?! című humorelméleti mesejáték.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói jó néhány év szünet után ismét részt vesznek a programban. Az egyetem harmad- és negyedéves hallgatói rendezésében és közreműködésével felolvasószínházi esteket rendezünk a Dunaparti Művelődési Ház udvarán. Ezúttal nem kortárs, hanem klasszikus művekből: Barta Lajostól a Szerelem, Csokonaitól az Özvegy Karnyóné és a Helység kalapácsa szerepel a műsorban.

A MűvészetMalom udvara lesz a helyszíne világzenei koncertsorozatunknak. A Vents d’Est 25 éves jubileumi koncertjén a francia Miquéu Montanaro a Ghymes együttes (volt) tagjaival és a Vujicsics együttessel közösen ad – bizonyára feledhetetlen – koncertet. Az autentikus cigányzenét a Parno Graszt képviseli, jön a Budapest Bár, a sorozatot a 40 éves Vujicsics és a 20 éves Söndörgő együttes közös koncertje zárja.
A nagykoncertek mellett a Dunaparti Művelődési Ház udvarán, az Elevenkertben intim hangulatú, borozgatós-üldögélős jazz és folk koncertsorozatot kínálunk. Itt vendégünk lesz a Borbély Műhely, a Tárkány Művek, a Trans-Formation valamint Tímár Sára és barátai. Az Elevenkert hétvégi programjaiban pedig az alternatív zenei szcéna helyi és országosan ismert együttesei lépnek fel.

Hat év szünet után július 25-26-án ismét megrendezzük a helyi hagyományokra épülő Ister Napokat, számos vízi és vízparti programmal és az elmaradhatatlan éjszakai zenés gyertyaúsztatással. A vízi programokat a Duna-korzón hét nemzetiség művészeti és gasztronómiai bemutatói teszik teljessé.

Program

 

 

 

 

 

 

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
hét 11

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
hét 11

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.