Szentendrei sikerek a szenior országos úszóbajnokságon - www.szentendre.hu
2017. március 6., 17:50

Éremesővel tértek haza a szentendreiek a 2017. február 25-én és 26-án Százhalombattán megrendezett VII. Rövidpályás Szenior Úszó Országos Bajnokságról. Balogh Anna Hosszú Katinka úszóklubja, az Iron Aquatics tagjaként, Boulsevicz Beatrix, Kemény András, Hargitai Gábor és Nagy Bernadett a V-8 DSE színeiben vettek részt a versenyen. A sikeres úszók valamennyien a V8 uszodában készültek fel a bajnokságra.

A volt olimpikon pillangóúszó, Boulsevicz Bea hét aranyérmet szerzett a 2. korcsoportban, Kemény András két ezüstöt és két bronzérmet nyert a 4. korcsoportban. Balogh Anna, Balogh László szentendrei festőművész lánya két aranyérmet és egy ezüstöt nyert hátúszásban, a 3. korcsoportban. Anna a szentendrei V-8 uszodában készült fel a versenyre a kiváló edző, Zombori Regő irányításával. Boulsevicz Beatrix, Kemény András és Balogh Anna időeredményünkkel jogot szereztek az augusztusi budapesti Masters VB-n való indulásra, így jelenleg erre a megmérettetésre készülnek, illetve tavasszal és nyáron még több komoly verseny vár rájuk.
A szenior úszóversenyeket a Magyar Szenior Úszók Szövetsége rendezi, 25 év feletti úszók vehetnek részt rajtuk, 5 évenkénti korcsoportokban. A versenyeken általában volt profi úszók indulnak, de néhány lelkes amatőr, akik sok edzéssel vagy alkati adottságaiknak köszönhetően fel tudják venni velük a versenyt – ahogyan Anna is –, részt vehetnek ezeken a rendezvényeken. Ennek a korosztálynak is nagy szüksége van a testmozgásra, a jó kondícióra. Ezek a sportolók a munkájuk mellett végeznek nagyon komoly edzéseket, ami mindenképpen tiszteletre méltó és követendő. Idén különösen népszerű  a szenior úszás Magyarországon, mert a felnőtt vizes világbajnokság után, augusztusban Budapesten, a most átadott Duna Arénában tartják a vizes sportágak Masters világbajnokságát.
Gratulálunk a szentendrei úszók szép eredményeihez!