2016. november 21., 11:09
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

November 10-én izgatottan szálltak fel a repülőgépre a szentendrei Piramis SE karatésai hogy részt vegyenek a november 12-én Svájcban megrendezésre kerülő 44. Wadokai Karate Európa Bajnokságon.

A kemény felkészülést követően sikerre éhesen, várakozással tekintettek a következő napokra, mind kata (formagyakorlat), mind kumite (küzdelem) versenyszámokban.
Megérkezés után a szállás elfoglalása és a környék feltérképezése volt a feladat. A pénteki nap regisztrációval, mérlegeléssel, edzéssel és a sorsolás megbeszélésével telt el. Szombaton egymás után léptek tatamira versenyzőink és nagyon szép sikereket könyvelhettek el:
– Egei Ákos U14 kumite 5. helyezés
– Boda Máté U14 kumite 7. helyezés
– Halászi Damján U14 Kata 5. helyezés
– Hajdler Zoltán U16 kumite 3. helyezés
– Kollár Eszter U16 kata 1. helyezés, kumite 3. helyezés
– Uhlyarik Panna U16 kata 2. helyezés
– Bokori Kata U16 Kumite 2. helyezés
– Kollár András U18 kata 3. helyezés, kumite 3. helyezés
– Szűcs Tamás U21 kata 5. helyezés
– Tóth Péter felnőtt kata 5. helyezés
Tatamira lépett az Európa Bajnokságon két csapat kata csapatunk is kadet női kategóriában ( Kollár Eszter – Uhlyarik Panna – Bokori Kata) és felnőtt férfi kategóriában (Tóth Péter – Bereczki Roland – Kollár András). Nagy örömünkre mind a két csapat bejutott a döntőbe, ahol a lányok a házi gazda svájci csapatot, a fiúk az Angol csapatot legyőzve lettek EURÓPA BAJNOKOK!
A nap végén még Kollár András az U18-as kumite válogatott tagjaként bronz érmet szerzett.
A kemény felkészülés meghozta eredményét hiszen az egyéni versenyszámokban az egyesület egy EURÓPA BAJNOKI címmel ( KOLLÁR ESZTER ) és számos éremmel gazdagodott.

Ki kell még emelni Tóth Péter és Herczeg Balázs nevét is, akik Tóth Attila vezető edző mellett edzőként is segítették a helyszínen a csapatot.
A versenyzők ezúton is köszönik mindazoknak a támogatását, akik a helyszínen vagy itthonról szorítottak értük illetve akik segítették felkészülésüket – Tóth Attila, Tóthné Mák Ildikó, Tóth Péter, Kiss Gábor.
Köszönjük Szentendre Város Önkormányzata által nyújtott támogatást is!
A Piramis Sportegyesület Szentendrei bázisán (Rózsa utca 8. ) várja karate (már öt éves kortól) és aerobik szakosztályába az érdeklődőket.
Információ: 20-444-3160