2013. június 2., 08:56
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Véget ért az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság 2013. évi első, kalocsai futama, amely egy amatőr szentendrei csapatnak dicsőséges első helyezést hozott.

A Tisztavizzel.hu offroad csapata light kategóriában vett részt az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokságon. A „light” a másik („heavy”) kategóriától csak annyiban különbözik, hogy az itiner nem tartalmaz speciális terepfeladatokat. Műholdas helyzetmeghatározó berendezéssel navigálva kell minél több megadott koordinátára eljutni, és ott különböző feladatok megoldását rögzíteni, valamint az úgynevezett „Team Spirit” csapatfeladatok során adott helyszíneken változatos kihívásoknak megfelelni (ahogy a csapattagok fogalmaztak: a feladatok közé a kerámiafestéstől a színészkedésig sok minden belefér). A cél, hogy a csapat az adott szintidőn belül beérjen a célba, és közben a feladatokkal minél több pontot gyűjtsön össze. Itt nem pusztán a sebesség, sokkal inkább az ügyesség, a gondolkodás, a navigálás minősége dönt.
A hátrányos kezdést végül gyönyörűen nyerésre fordították.
A szentendrei offroad csapat az első nap után a 4. helyen állt 110 pont hátránnyal, a második napon azonban már nem volt probléma. A rajt után sokáig egy bolyban autóztak az előttük álló csapatokkal, de aztán sikerült meglépniük, más irányt választottak, és mint utóbb kiderült, jól tették. – „A mezőgazdasági és erdős területek között vezető utakon jól haladtunk, alig-alig vesztettünk időt, szinte tökéletesen sikerült a napunk. A csapat, a taktika, a logisztika is összeállt, és a széria Opel Frontera sem riogatott hibákkal, így a nap végére 250 ponttal sikerült többet gyűjteni az addig vezető csapatnál” – mesélte Mozsgai Endre, a Tisztavizzel.hu offroad csapatának vezetője. Végül 140 pont előnnyel megnyerték az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság idei futamát. A győzelemért 20 pontot kaptak, így jelenleg vezetik az országos bajnokságot a kategóriájukban.

bokor