2022. június 17., 10:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendrei Kulturális Központ hagyományteremtő szándékkal, történelmi sétát szervez a Szentendrei csata emlékére július 10-én, vasárnap.

A Károly utca 16. szám alatti tábla őrzi az 1684-es Szentendrei csata emlékét, mely során Lotharingiai Károly a kőhegyi csatában felszabadította Szentendrét a török uralom alól.

Idén első alkalommal, a séta során Komáromi-Raisz Borbála idegenveztő segítségével ismerhetjük meg az ütközet eseményeit, és megemlékezhetünk a csata hőseiről.
Az emlékséta 2022. július 10-én (vasárnap) 9 órakor a Postás strandról indul, és a Károly utcában, az emléktáblánál ér véget, ahol az Óbudai Danubia Kürtkvartett ad koncertet Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Claude Debussy, George Bizet, Richard Wagner, Scott Joplin, James Horner, Lowell Shaw műveiből.

A Kürtkvartett tagjai:
Tekula Endre, Benyus Péter, Oláh Beáta, Borbíró Máté
Az emléksétán adott koncert a Szentendrei Kulturális Központ Kultklasszik sorozatához is kapcsolódik, amelynek keretében a klasszikus zene kedvelői több helyszínen és alkalommal hallgathatják meg kedvenc műveiket.

Az esemény ingyenes. Kérjük, ITT jelezzék részvételi szándékukat.