2018. augusztus 12., 16:32
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A TESZ az ivóvíz-szolgáltatással kapcsolatos alaptalan vádaskodásaival szemben a tények következők:

  1. Az ivóvíz szolgáltatás nyújtásához szükséges, állami tulajdonban álló víziközmű vagyonelemeket a DMRV Zrt. üzemelteti.
  2. Az Önkormányzat – mivel a víziközmű vagyonelemeknek sem tulajdonosa, sem üzemeltetője – csak a DMRV Zrt.-től tud információt szerezni arról, hogy az ivóvízrendszerrel mi és miért történik.
  3. A DMRV Zrt. vezérigazgatója írásban kérte az Önkormányzatot, hogy rendeljen el vízkorlátozást az elfogadott vízkorlátozási intézkedési tervnek megfelelően. Ennek indokaként a DMRV Zrt. a meleg és csapadékmentes időjárást jelölte meg.
  4. Az Önkormányzatnak nincs alapja kétségbe vonni a DMRV Zrt. vezérigazgatójának írásos levelében foglaltakat, ellenben jogszabályi kötelessége volt elrendelni az első fokú vízkorlátozást.
  5. A városvezetés a kialakult helyzetre azonnal reagálva mindent megtett azért, hogy az érintett lakosoknak segítsen.
  6. A TESZ állításával ellentétben nincs vége a krízisnek. A DMRV Zrt.-vel a hivatal munkatársai folyamatos kapcsolatban vannak, és a legutóbbi információk szerint bár minden háztartásban van víz, a vízkorlátozás fenntartása továbbra is indokolt, mert ellenkező esetben újabb vízszünet állhat elő.

dr. Gerendás Gábor jegyző

 

A DMRV hivatalos levele: