2013. március 19., 09:41

A következő kiadvánnyal a Szentedre Rendőrkapitány munkatársai szeretnék tájékoztatni az érdeklődőket, mivel foglalkoztunk Mi, az elmúlt időszakban, a Dunakanyarban, Budakalásztól, Visegrádig

2013. március

Autósok, kerékpárosok figyelem!

Tavasszal egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszközként az autó helyett. A gyermekek szabadidejükben újra előveszik a beporosodott bringákat, így városunk útjain egyre több kerékpáros jelenik meg. A biciklizéshez szükséges ruházat és a biztonsági felszerelés kiválasztása nagy felkészültséget igényel részünkről. A megfelelő biztonsági felszerelések, mint a térd-és könyökvédő, valamint a sisak használata javasolt, mivel ezek használata életet menthet. A kerékpárok téli, hosszú pihenője után ellenőrzést és karbantartást igényelnek, amit első használatba vétel előtt érdemes elvégezni. Ellenőrizni kell a kormány, a fék, a gumiabroncs és a világító berendezés működését. Figyeljünk arra, hogy a kerékpárt sötétedés után ki kell világítani és vegyünk fel fényvisszaverő mellényt is, hogy az autósok időben észrevegyenek bennünket. Aki kisgyermekkel kerékpározik, használjon gyerekülést, ügyeljen arra, hogy azt mindig tökéletesen rögzítse a kerékpárhoz, és a gyermek is viseljen bukósisakot és biztonsági övet.

Kérjük az autós társadalmat, hogy a kellő körültekintéssel, a sebességhatárok és követési távolság betartásával közlekedjenek, valamint a jó idő beköszönte után fokozottabban figyeljenek az utakon közlekedő kerékpárosokra! Mindenkit haza várnak!

A besurranásos lopások kivédhetők

A besurranásokat gyakrabban követik el a tavaszi, nyári időszakban, amikor a jó idő miatt az emberek napközben és éjszára is nyitva hagyják az ablakokat, a terasz ajtókat, vagy akár a bejárati ajtót.

A lakóházakban nyitva hagyott nyílás zárók megkönnyítik az elkövetők dolgát. Az alacsonyan elhelyezkedő, földszinti lakásban lakók figyeljenek arra, hogy ne hagyják nyitva az erkélyajtót, ha nem tartózkodnak a lakásban. Mindenkit kérünk arra, hogy gondosan zárják be a házak bejárati ajtaját, mert az illetéktelen látogatók minden akadály nélkül bejuthatnak a lakásba.

Fontos, hogy a kulcsokat soha ne akasszuk a bejárati ajtó közelébe, mivel – főképpen a régebbi ajtókon lévő kis ablakokon, vagy a levélbedobó nyíláson benyúlva, elérhetik a zárban lévő, vagy a közelben lévő kulcsokat, így már könnyen ki tudják nyitni az ajtókat. A zárban semmiképpen ne hagyják benne belülről a kulcsot, mert a kulcs egy speciális eszközzel kívülről is elforgatható.

Az enyhébb idő beköszöntével, a kiskertekben szorgoskodók gyakran besurranók áldozatává válnak. Figyeljünk arra, miközben a kertben tartózkodunk, a kerti kiskaput és a ház bejárati ajtaját is tartsuk zárva, az ablakokat semmiképpen ne hagyjuk nyitva. Ügyeljenek arra, hogy a teraszon ne hagyjanak értéktárgyat őrizetlenül.

Rajtunk is múlik! Ne váljunk bűncselekmény áldozatává!

Az elmúlt időszakban ismételten megszaporodott városunkban a gépkocsi feltörések száma. Az iskolák és óvodák környékére szakosodnak az elkövetők, kihasználva azt, hogy a rohanó szülő csak pár percre megy be gyermekért az intézménybe, gondolva, hogy addig nem „cipel” magával semmit.

Kérjük a lakosságot, hogy semmilyen értéket ne hagyjanak az autóban jól látható helyen. Az sem megoldás, ha a táskákat egy kabáttal, vagy takaróval fedik be, inkább tegyék azokat a csomagtartóba, de a legjobb megoldás, ha magukkal viszik.

Az utastérben ne hagyjanak táskát, csomagot, GPS-t, mobiltelefont, még egy üres szatyrot sem, mivel az elkövető bízik abban, hogy valamilyen értéktárgyat rejt. Ne hagyják a kesztyűtartóban a gépkocsi papírjait, bankkártyájukat, pénztárcájukat. Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak gépjárműben, hiszen az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat!

Kiszállás után, mindig ellenőrizzék, hogy bezárták-e az ajtókat, és a riasztót bekapcsolták-e. Ha van rá lehetőség, világítás alatt, bejáratához közel, forgalmas helyen parkoljanak.

Esőcsatorna lopás elkövetői kerültek Rendőrkézre

Nagyobb számban jelentkeztek területünkön esőcsatorna lopások az elmúlt hónapokban. Nyomozóink nagyszerű munkát végeztek, rövid időn belül sikerült az elkövetőket elfogniuk.  Az elkövetők gyors pénzhez jutási lehetőséget látnak abban, hogy az ellopott vörösréz esőcsatorna eladásából pénzt szerezzenek. A tapasztalat az, hogy az elkövetők fém átvevő telephelyeken eladják az eltulajdonított esőcsatornát. Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben nagyobb szállítmányt látnak, esetleg gyanús személyeket észlelnek környezetükben, akik hasonló bűncselekmények elkövetésével kapcsolatba hozhatók, értesítsék a Szentendrei Rendőrkapitányság Ügyeletét.

PEST MEGYEI RENDŐR – FŐKAPITÁNYSÁG

SZENTENDREI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

2000 SZENTENDRE, DÓZSA GYÖRGY ÚT 6/A.

szentendrerk@pest.police.hu

TEL: 06-26/ 310-233

« 2022. augusztus » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
csü 18

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
csü 18

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
csü 18

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
csü 18
csü 18

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
csü 18
csü 18
csü 18

Teátrum 2022 / A feleség negyvennél kezdődik

augusztus 17. - augusztus 18.
csü 18
pén 19

Szerb búcsú

augusztus 19.. 10:00 - 22:00
pén 19

Pörkölt Projekt koncert

augusztus 19.. 20:00 - 21:00
csü 25

Teátrum 2022 / Hárman a padon

augusztus 25. - augusztus 26.
pén 26
pén 26
vas 28