2015. december 7., 14:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Másodfokon teljes győzelmet aratott az uszodaperben Szentendre. A bíróság 585 millió Ft kifizetését ítélte meg a városnak a V-8 ügyében indított perben. A QualiTeam Consult Kft.-vel szembeni pénzügyi követelések behajtása érdekében Verseghi-Nagy Miklós polgármester kezdeményezésére fordult bírósághoz az önkormányzat.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester még választási kampányában ígérte meg, hogy az új városvezetés pert indít a városi uszoda beruházással kapcsolatban korábban felhalmozódott, az önkormányzatot terhelő veszteség miatt.

Az önkormányzat 585 millió forintot követelt a QualiTeam Consult Kft.-től a korábban kötött készfizető kezesi megállapodás alapján. 2015. június 5-én  hozott ítéletben a bíróság első fokon részben helyt adott a város követelésének, kötelezte az alperest, hogy 15 napon belül fizessen meg az önkormányzat részére 200.000.000 forintot és annak 2013. decemberétől számított késedelmi kamatait. Az első fokú ítélet nyomán mindkét fél fellebbezett.

Másodfokon a város teljes győzelmet aratott: a bíróság másodfokú ítéletében 585 millió Ft megfizetésére kötelezte az alperest. A QualiTeam Consult Kft.-nek kell megfizetnie a kétmilliós perköltséget is.