2023. augusztus 30., 10:27
Augusztus 30-án a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság közleményt tett közzé a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválon, a Görög utca 1-ben  augusztus 26-án történtekkel kapcsolatban. A Rendészeti Igazgatóság határozottan visszautasítja a közösségi médiában terjesztett súlyos állításokat, amelyek minden alapot nélkülöznek. A jogsértő tartalmak miatt a Rendészet megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A  Szentendrei Rendészeti Igazgatóság közleménye:

A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál biztonsági feladatait 2023. augusztus 25-től, péntektől 27-én vasárnap estig a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság látta el. A fesztivál programjának megfelelően a rendezvényt mindhárom nap 24.00 órakor bezárták a rendészet munkatársai. A szabályok mindenkire egyformán érvényesek, kivétel nincs, ennek megfelelően jártunk el a fesztivál ideje alatt is. Ezúton is köszönjük a szabályokat betartó vendéglátóhelyeknek az együttműködést. Egyetlen esetben kellett a rend biztosítása érdekében fellépni, a közösségi médiában közzétett valótlanságok miatt ennek az esetnek a részleteit foglalja össze az alábbi közlemény.

2023. augusztus 26-án, szombaton  éjfél után 10 perc körül a Görög utca 1. szám alatt – amely nem tartozott a rendezvény területéhez – még üzemelő és hangos zenei szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely nyitva tartásának ellenőrzése céljából rendészeti intézkedésre került sor. Ennek indoka, hogy a városvezetés határozott és érthető elvárása volt a rendezvény tervezése során, hogy a fesztivál tekintetében maximális biztonságra, a szabályok teljes körű betartására és a belvárosi lakosság érdekében a zajszennyezés minimalizálására törekedjünk.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a vendéglátóhely nyitvatartási engedélye 23.00 óráig szól, ezért az eljáró rendész járőrpár felszólította az ott dolgozókat a bezárásra. Miután erre nem volt hajlandó a személyzet, a rendészek fél egykor rendőrségi segítséget kértek. Az utcáról és a helységből lassan, de folyamatosan távozni kezdtek a vendégek. A rendőri segítség megérkezése előtt 01:15 körül a vendéglátóhely bezárt, azért a járőr visszamondta a rendőri segítséget, majd távozott a helyszínről.

A rendészet dolgozóinak fellépésével kapcsolatban a  közösségi médiában   terjesztett súlyos állításokat ezúton is visszautasítjuk: a rosszindulatú és hangulatkeltő posztok minden alapot nélkülöznek, jogsértő tartalmuk miatt a jogi lépéseket megtesszük. A vádak megalapozatlanságát bizonyítja az is, hogy az érintett vendéglátó hely közleményben határolódott el a posztolóktól.