2015. december 7., 14:06
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ittas vezetők a bíróság előtt

A 19 éves szentendrei B. Kristóf 2015. október 6-án személygépkocsijával közlekedett Szentendrén, amikor intézkedés alá vonták a rendőrök. Az ellenőrzés során a járőrök észlelték, hogy a férfi alkohol befolyása alatt áll, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.

M. Marcell 21 éves pilisszentkereszti lakos 2015. április 24-én késő este gépjárművel közlekedett Szentendrén a Római S. utcán a Kálvária utca irányába. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban megcsúszott a gépkocsival és az úttest bal oldalán lévő ingatlan kerítésének ütközött. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett a baleset során. A baleset helyszínén intézkedő rendőrök M. Marcellel szemben alkoholszondát alkalmaztak. A szonda eredménye ebben az esetben is a gépjárművezető ittasságát bizonyította.

P. József 33 éves tahitótfalui lakos 2015. szeptember 27-én az esti órákban gépjárművel közlekedett Tahitótfalu lakott területén belül a Tildy Zoltán hídon, a 11-es főút irányába. Haladása során a hídról való lehajtást követően a Szabadság tér körforgalmi részénél felhajtott a terelőszigetre, ott nekiütközött egy jelzőtáblának, majd felhajtott a körforgalom közepén lévő füves területre, ahonnan lehaladva megállás nélkül továbbhajtott Budapest irányába. A balesetet követően a férfit intézkedés alá vonták a rendőrök, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. A szonda eredménye P. Józseffel szemben ittasságot bizonyított.

A három férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán. Gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozóhatóság befejezte az eljárást és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a napokban megküldte a Szentendrei Járási Ügyészség részére.

Többször is betörtek – A szentendrei rendőrök két férfit tetten értek.

Lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja folytat eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya D. Róbert 31 éves és B. Zsolt 30 éves leányvári lakosok ellen.

A rendőrségre 2015. november 30-án érkezett bejelentés, hogy ismeretlen tettesek 2015. november 26-án 10 óra és 2015. november 30-án 16 óra 30 perc közötti időben levágták egy dobogókői panzió pinceajtajáról a lakatot és onnan quadot, fűkaszát és szeszesitalokat tulajdonítottak el.

A szentendrei rendőrök a panzióban helyszíni szemlét tartottak és adatokat gyűjtöttek, melynek során kiderült, hogy akkor még ismeretlen tettesek a szomszédos hétvégi házból is elloptak egy kerékpárt.

Az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások eredményeként azonosították a rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható – korábban a panzió körül munkákat végző – B. Zsoltot és társát. A járőrök 2015. december 1-jén megjelentek a két férfi leányvári lakásán, azonban nem találták őket otthon.

Mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a 30 éves férfi és társa ismét visszament a panzióba, ezért a járőrök a helyszínre mentek. A panzió mellett lévő faházban tetten érték és elfogták a gyanúsítottat, akiket a Szentendrei Rendőrkapitányságra állítottak elő, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

D. Róbert és B. Zsolt lakásán házkutatást tartottak a rendőrök, melynek során az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

A nyomozóhatóság kezdeményezte a két férfi előzetes letartóztatásnak elrendelését. Ellenük a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

forrás: Szentendrei Rendőkapitányság